Tuulelõõtsutajad speelt een mooie vertolking van deze wals. Rechts Juhan Uppin, die met zijn lõõtspill veel op YouTube is te vinden.
  • Tuulelõõtsutajad speelt een mooie vertolking van deze wals. Rechts Juhan Uppin, die met zijn lõõtspill veel op YouTube is te vinden.


Mooie filmmuziek uit Estland

De Ukuaru valss

De notatie van de Ukuaru valss, van A naar C voor de tweerijer.
  • De notatie van de Ukuaru valss, van A naar C voor de tweerijer.


Al bladerend YouTube kom ik soms nummers tegen waarvan ik denk ‘hee, dat lijkt me leuk om ook te kunnen spelen’. Dit keer ben ik op de Ukuaru Valss uit Estland gestuit.

door Eduard Bekker

Dan is het een kwestie van bladmuziek vinden en die omzetten naar een notatie voor CF tweerijer, wat me er niet van weerhoudt om hem zelf aan de hand van de nummertjes toch op de AD-trekzak te spelen.

‘Locomotieven’

Het lijkt me in de basis geen moeilijk nummer. Maar de versieringen zijn erg belangrijk om het nummer tot zijn recht te doen komen. Verder wordt hier opmerkelijk gebast: de bastoon krijgt een extra accent doordat in een fractie van een seconde ook de accoordknop wordt ingedrukt. Volgens ingewijden bestaat die techniek ook Nederland en wordt het ‘locomotieven’ genoemd.

Zodra ik deze deun onder controle heb, zal ik hem hier graag laten zien.
Wie is me voor?


De weggeschreven MIDI-versie van de bladmuziek

Op YouTube zijn veel vertolkingen te vinden. Hier een greep:


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Eigen transcripties           > Ukuaru Valss Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)