Muziek uit Oekraïne

De brute Russische inval in Oekraïne is voor mij dé reden geweest om in actie te komen. Hier zal geleidelijk de bladmuziek verschijnen van alle nummers die ik heb ingestudeerd.

Voor mijn motivatie voor het uitpluizen van de muziek, zie hier:


De bladmuziek tot dusver

Ніч яка місячна

De Harmonicahoek

9 juni 2022
‘Welk een maanverlichte (sterre)nacht’ (Oekraïens: Ніч яка місячна / Nich yaka misiachna) is een Oekraïens lied gecomponeerd door Mykola Lysenko met tekst uit een gedicht van Mykhailo Starytsky. Het is een van de populairste volksliederen van Oekraïne.

> Meer

Ой у лузі червона калина - Oy U Luzi Chervona Kalyna

De Harmonicahoek

23 mei 2022
De strijd om de onafhankelijkheid van Oekraïne is niet van vandaag of gisterern. Reeds in 1914 schreef Stepan Charnetsky een strijdlied voor een Oekraïens garnizoen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Inmiddels is het in feite het tweede volkslied van Oekraïne geworden. Zelfs Pink Floyd heeft het vertolkt.

> Meer

Hey Sokoly

De Harmonicahoek

Hej Sokoły of ‘Hey Falcons’ (Oekraïens: Гей соколи, Pools: Hej Sokoły) is een lied dat populair is in Polen, Oekraïne, Slowakije en Wit-Rusland. De teksten bestaan in verschillende versies over een Oekraïens meisje van wie haar verloofde, een kozak, voor de laatste keer afscheid neemt.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Muziek uit Oekraïne Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)