Geleerd tijdens mijn eerst workshop bij Anneke Goudkuil

‘Mazurkalin’ - een kleine Finse mazurka

Het was in 1997 dat ik mijn ‘mijn’ eerste Doorslaande Tongen (toen nog ‘Diatonisch Weekend’ geheten) meemaakte. In de voorhal hoorde ik Gertrude Branderhorst een een leuke scottisch oefenen. Ze volgde de workshop bij Anneke Goudkuil. Zo had ik ook meteen zin om het jaar daarop bij haar een workshop te volgen. Het leverde deze kleine Finse mazurka op.
Na het overlijden van Anneke moest ik ineens weer aan deze melodie denken en heb ik hem weer ingestudeerd en aan een leerling meegegeven als pittig oefenmateriaal voor de vingers. Die kunnen blijven staan waar ze staan, maar enige behendigheid is toch gewenst.

4 november 2022
door Eduard Bekker

Volgens mij in 1999 (ik ben even de tel kwijt) had Anneke Goudkuil deze deun weer op het Doorslaande Tongen repertoire, maar nu gingen we een stap verder door het eerste deel meer echt als een mazurka te bassen.

Deze versie heb ik nu uitgewerkt en ingespeeld. Sinds maandag 31 oktober ben ik de gelukkige bezitter van een tweedhands Parigi CF mét octaafregister. Die heb ik meteen gebruikt voor het spelen van dit nummer. Een dergelijk register is bij de CF doorgaans geen luxe.

Vind je het spelen te schril klinken op een CF zonder octaafregister en wil je jezelf uitdagen? Speel het dan eens in het lage octaaf. Zoek het zelf maar eens uit.


Het vanuit TablEdit weggeschreven midi-bestand als mp3


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Mazurkalin Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)