Dans uit Sardinië

Lu Scottish

Alfonso Sánchez (links), met Carlo Boeddu.
  • Alfonso Sánchez (links), met Carlo Boeddu.
Foto: Maite Serrano

Tijdens het Equinoccifest van 2023 in het Catalaanse Cambrils was Carlo Boeddu uit Sardinië gastdocent. Hij heeft mij een deze scottisch geleerd.

8 april 2023
door Eduard Bekker

Hij speelde die scottisch talloze malen voor en ging voor elk stukje de hele rij deelnemers af om te kijken of ze het al onder de knie hadden. Uiteindelijk liet hij de hele deun filmen. Het was echt een goede docent: na 1,5 uur deel voor deel oefenen kon iedereen het stuk wel meespelen. Bladmuziek? Nee. Heeft hij niet. Gewoon een kwestie van goed kijken en luisteren. Dan komt het vanzelf wel goed!

Alfonso Sánchez – een van de Spaanse deelnemers - heeft het nummer op muziek gezet. Zo kwam ik er achter dat hij een uitgebreide website heeft met een dito verzameling bladmuziek. Met veel bekende nummers, maar wél in GC en niet in CF, zoals wij als Nederlanders doorgaans gewend zijn. Daarom heb ik de bladmuziek ook maar meteen getransponeerd naar CF.


Midi-bestand van Lu Scottish voor CF

Meer over het Equinoccifest:

Equinoccifest in Catalonië: gemoedelijk workshoppen en dansen

De Harmonicahoek

vrijdag 24 maart 2023
Een kleine oorzaak kan grote gevolgen hebben. Dat weten we inmiddels. Dat gold ook voor het Catalaanse Equinoccifest: het harmonica-evenement in Cambrils waar wordt gevierd dat rond 20 maart de dag even lang is als de nacht. Drie jaar lang kon het door het microbische coronavirus niet doorgaan. Maar nu wel. We kijken tevreden terug.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Eigen TEF’s           > Lu Scottish Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)