CataloniëEn Català

Catalaanse Pasodoble

En la Vida

Ivan Caro (gralla) en Pilar Planavila (accordeon) spelen ‘En la Vida’ - een Catalaanse pasodoble - tijdens het trekharmonica- en accordeontreffen in Arsèguel op 29 juli 2017.
  • Ivan Caro (gralla) en Pilar Planavila (accordeon) spelen ‘En la Vida’ - een Catalaanse pasodoble - tijdens het trekharmonica- en accordeontreffen in Arsèguel op 29 juli 2017.
Videostill: Eduard Bekker>

Wat krijgen we nou? Een chromatische accordeon? Ja. En ander voorbeeld van deze fraaie pasodoble is er niet te vinden op internet. Maar het is dan ook prachtige uitvoering!

10 september 2017
door Eduard Bekker

Ook Cati Plana speelt deze samen met een van haar formaties op een cd, maar die is niet op YouTube of Spotify te vinden.

Het is lijkt niet moeilijk te spelen, maar eufemistisch gezegd ‘is het wel even wennen’ om een maat pas te beginnen op de tweede halve noot en die aan te houden tot aan de laatste halve noot.

Vooral maat 25 - de aanloop tot een het hoogtepunt: een maat met een halve noot pauze in maat 26 - is niet echt gemakkelijk.
Maar met wat oefenen krijg je een fraaie Catalaanse deun in je vingers. Inmiddels is het dan wel 34°C is je kamer geworden, maar dat is ook de gebruikelijke temperatuur tijdens de ‘Trobada amb els Acordionistes del Pirineu’, waar ik dit in de zomer van 2017 heb gefilmd.

Voor de cracks: probeer in het ‘refrein’ vanaf maat 20 eens een tweede stem te vinden. Succes!


Het weggeschreven bestand vanuit TablEdit.


Het weggeschreven bestand vanuit TablEdit.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Eigen productie           > En la Vida Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)