Veel gehoord Catalaans sessienummer

Pasdoble d’en Tosquiets

Veel Catalaans-Pyreneese succesnummers passeren de revue tijdens de ‘Nacht van Arsèguel’ in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli 2018. Zo ook de Pasdoble d’en Tosquiets.
  • Veel Catalaans-Pyreneese succesnummers passeren de revue tijdens de ‘Nacht van Arsèguel’ in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 juli 2018. Zo ook de Pasdoble d'en Tosquiets.
Videostill: Eduard Bekker

Het is een van de eerste Catalaanse nummers op de trekharmonica die ik hoorde (en zag), de Pasdoble d’en Tosquiets die Cati Plana speelde tijdens Trek er es Uut 2011.

18 september 2018
door Eduard Bekker

Tijdens mijn verblijf in Arsèguel hoorde ik hem opnieuw, deze deun, die ik inmiddels ook al kende van de cd’s van El Pont d'Arcalís.
Het is me ook gelukt om de bladmuziek ervan op te duiken en om te zetten naar CF, mét nummertjes, uiteraard.

Het is een compositie van Angel León. Hij was een blinde accordeonist uit Berga (Barcelona), bijgenaamd ‘El Tusquiets’. Voordat hij begon te spelen, zei hij namelijk altijd tots quiets (allemaal koppen dicht).

Het is niet zo’n moeilijke deun, maar het is natuurlijk weer even wennen, dat bij vele maten de melodie pas verder gaat bij de tweede halve tel.


Het weggeschreven bestand van de bladmuziek in CF.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Eigen bewerkingen           > Pasdoble del’Estevet Sastre Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië