De LP ‘Maclotes, Passepîds et autres danses de Wallonie’. Een collectors-item. Nooit als cd uitgegeven en ook niet op Spotify.
  • De LP ‘Maclotes, Passepîds et autres danses de Wallonie’. Een collectors-item. Nooit als cd uitgegeven en ook niet op Spotify.


Uit de oudere doos

Mazurka uit Wallonië

Leve de platenbibliotheek! Aan die uitleen heb ik veel te danken. Zo tref ik de jaren ’70 in de bieb in Wageningen een LP aan met dansmuziek uit Wallonië: Maclotes, Passepîds et autres danses de Wallonie. Titel van de LP dankzij een reactie van Mark Söhngen achterhaald. Enkele nummers ben ik zelf gaan spelen; meestal op het gehoor, maar van eentje heb ik bij toeval de bladmuziek gekregen: een mazurka.

6 maart 2020
door Eduard Bekker

Het is tijdens ‘mijn’ eerste Trek er es Uut in 1998 dat ik iemand op het campingveld achter het NEBO-complex deze mazurka hoor spelen. Een zekere Gre Waal uit Oostknollendam of all places is hem aan het instuderen. Gelijk vraag ik haar de bladmuziek.

Omgezet

Haar bladmuziek blijkt in GC te staan, maar gezien de nummertjes en mijn gitaarervaring met de kwintencirkel is dat geen probleem.
Onlangs heb ik de deun weer opgezocht als lesmateriaal, waarbij het toch handiger bleek om hem voor CF uit te schrijven.
Bij deze, dus.


De versie van de LP ‘Maclotes, Passepîds et autres dans de Wallonie


Het vanuit TablEdit weggeschreven MIDI-bestand


Gespeeld door Elisabeth Melchior


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Eigen bewerkingen           > Mazurka uit Wallonië Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)