Verrassingen

KLANK
3de kwartaal 2008
door Eduard Bekker

We staan voor een grote verhuizing. Dat is iets waar we eigenlijk niet meer hadden willen doen, want het is hier aardig dicht gegroeid en nu moet dit allemaal weer in dozen.

Het heeft ons niet weerhouden om naar de het grote jubileum van de Trekharmonicaclub Sneek te gaan. Want in drukke tijden als deze dreigt de aandacht voor de kinderen nog wel eens verloren te gaan en dat is geen goede zaak. Het werd dus echt weer eens tijd om mijn 13-jarige zoon J. een weekend voor avontuur en verrassing te bieden. Hij kon nu genieten van een avontuurlijke tocht naar ons eerste slaapadres in Hitzum. Dat begon al in tijdens de reis: de pensionhoudster redde ons uit een brandende trein te Grouw. Het kampvuurtje in de achtertuin van haar onderkomen, waar we twee uur later dan was gepland konden aanschuiven, was aanmerkelijk minder zorgwekkend en juist heel ontspannen: zelfs in deze negorij wordt volgens ons al meer getweerijerd dan in heel ’s-Gravenhage.

 

Onweer

Niet minder avontuurlijk was het kamperen tijdens een nacht vol onweer op het Sneeker Starteiland, al waar het festijn was georganiseerd. We hebben het droog gehouden. Op de schoenen van J. na, want die had hij in al zijn onschuld buiten gezet...
Geluk ligt volgens ons vaak ook in de onverwachte verrassingen. En die waren er volop. Zoonlief was erg onder de indruk van de workshop van Frans Tromp, waar hij als beginner vol enthousiasme aan mee heeft gedaan. Speelt hij doorgaans in Den Haag nauwelijks een noot, hier liet hij volop horen wat hij al kon; zelfs aan boord van wildvreemde, maar geïnteresseerde mensen, die ons gastvijr hebben ontvangen op hun prachtige platbodems.
De volgende ochtend een lift naar IJlst per boot en vervolgens de oversteek over het IJsselmeer met de pont; over het spiegelgladde water scherende schollevaars langs dobberende tweemasters. Kortom: een echt Hollands weekend in optima forma.

 

Stress

De realiteit van een verhuizing is niet minder uitdagend, maar deste stressvoller. Het vereist een doordachte coördinatie en planning met schilders, slotenmakers, timmerlieden, vloerenleggers en loodgieters. Het resultaat mag er wezen, waarbij de complimenten ook gaan naar onze beletteraar, die onze Parigi in superformaat op de etalageruit heeft doen prijken.
Moesten wij eerst nog noodgedwongen de lessen geven aan de huiskamertafel, nu hebben achter dit venster wij een heuse eigen werkruimte, waarin we webontwerp, journalistiek en muziek samen kunnen laten vloeien.

Service

De trekzak mag in Den Haag een zeldzaam fenomeen zijn, toch kunnen bespelers van balginstrumenten in Den Haag terecht voor service. En zeker niet alleen voor de trekzak. Want er is iemand die zich met zorg wijdt aan lessen op de accordeon en tevens repareert en stemt; ook wat de harmonica betreft. Daarover een volgende keer meer.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Haagse Tongen         > 2008           > 3de kwartaal Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië