KLANK STRAKS OOK KLANK.NL

Balg op internet geen bedreiging

KLANK
1ste kwartaal 2006
door Eduard Bekker

Ik woon in Den Haag en speel harmonica. Maar als u de vorig Klank heeft gelezen, weet u dat al. Het zijn er overigens steeds meer in Den Haag, die harmonica spelen. Het aantal leerlingen breidt zich uit en mogelijk dat we in de toekomst een grotere ruimte zullen betrekken voor de lessen.

Los daarvan maak ik websites, hoewel: via dit werk heb ik al menig nieuwe leerling mogen verwelkomen.

Want een van de raspaardjes is natuurlijk De Harmonicahoek (harmonicahoek.nl), een site die ik graag als proefkonijn gebruik voor nieuwe ontwikkelingen op gebied van webontwerp en webtechniek, want die staan niet bepaald stil. Die site kent u waarschijnlijk ook, want als u toto voor kort ‘klank.nl’ intoetste, belandde u automatisch op deze ‘webstek’.

Het proefkonijn blijkt voor meer dan honderd bezoekers per dag een geliefd huisdier. Een huisdier waar heel veel energie in is gestoken. Ik denk dat ik er gemiddeld een uur per dag aan kwijt ben (zon- en feestdagen inbegrepen!). De site is dan ook rond de 1.200 pagina’s groot en blijft groeien. Het heeft me inmiddels de naam van de ‘diatonische Bill Gates’ op internet opgeleverd, een imago waar ik niet onverdeeld blij mee ben: ik ontvang weliswaar advertentiekosten en sponsorbijdragen, maar de rijkdom, die de site mij brengt, is vooral innerlijk.

Bovendien pretendeer ik geen monopoliepositie, zeker niet ten kosten van andere websites (waar ik graag heenlink) en zelfs niet ten koste van de gedrukte media: om even een voorbeeld te noemen: dankzij een aanmeldingsformulier op de site, is KLANK in de loop van de tijd ruim 80 abonnees rijker geworden!

“Wat jammer dat er niet zo’n leuke site bestaat voor accordeonisten”, is een reactie, die ik een keer kreeg. De bede zal worden verhoord.
In januari krijgt KLANK op internet haar eigen plek en zal dus ook de/het accordeon ruimer aan bod komen.
Hoe KLANK.nl ingevuld gaat worden, weten we nog niet (dat is trouwens ook aan u!), maar daar komen we wel uit: De Harmonicahoek is ook wars van elke planning ontstaan en grootgegroeid.

Millie Goumans (hoofdredactie Klank) en ondergetekende kijken de komende maanden dan ook vol spanning uit naar het resultaat op klank.nl.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Haagse Tongen         > 2006           > 1ste kwartaal Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)