Trekzakfestival als onderdeel van de Waterweek

Heel havengebied Enkhuizen in teken van de balg

In 2020 stak de corona-pandemie een stokje voor deze jaarlijkse happening. Maar in 2022 is gelukkig de draad weer opgepakt.

‘Enkhuizen’ ging weer los bij de haven

De Harmonicahoek

zondag 23 juli 2023
Het was op zondag 23 juli weer een geslaagd festival zoals altijd. Het leek wat rustiger dan vorig jaar, toen het heel warm en zonnig weer was. Nu was het meer herfstachtig, wat het mogelijk wel verklaart. Toch waren er weer veel bekende gezichten en geluiden rond de haven, bij de Drommedaris en langs het water in de binnenstad.

> Meer

Het Enkhuizer Trekzakfestival helemaal terug

De Harmonicahoek

zondag 24 juli 2022
Het bekende Trekzakfestival Enkhuizen is weer terug van weggeweest. Na een gedwongen pauze zijn de balgen langs en bij de haven weer helemaal los gegaan. En ook in het buitengebeuren van het Zuiderzeemuseum waren we weer welkom met onze trekzakken. Dat allemaal op zondag 24 juli.

> Meer

Trekzakfestival Enkhuizen bijna ‘Catalaans’ warm

De Harmonicahoek

zondag 28 juli 2019
Dit jaar was het alweer voor de 15e keer: het Enkhuizer trekzakfestival. Alle uiteenlopende telgen van de trekzakfamilie waren er. Het publiek - veel dagjesmensen –genoot er weer volop van, al dan niet lurkend aan een ijsje. De verkopers deden deze warme en droge dag goede zaken.

> Meer

Trekzakfestival Enkhuizen: rustiger als eerder

De Harmonicahoek

zondag 29 juli 2018
Menig harmonicaliefhebber wilde dit jaar weer Enkhuizen aandoen en zij troffen het: na de loeihete dagen ervoor, beleefden we een van de ‘koudste zomerdagen’ die de weergoden ons boden: pakweg 24 graden! Gelukkig maar, want bij veel hogere temperaturen zou je trekzak aan je buik blijven plakken van het zweet.

> Meer

Weer Trekzakfestival Enkhuizen trok minder publiek

De Harmonicahoek

zondag 30 juli 2017
Ook dit jaar vond weer het Trekzakfestival in Enkhuizen plaats als afsluiting van de Waterweek.

> Meer

Nat begin - zonnig einde

De Harmonicahoek

zondag 7 augustus 2016
Het jaarlijkse Enkhuizer Trekzakfestival is dit jaar precies omgekeerd aan het voorgaande jaar verlopen. Het begon in een druilerige regen, maar eindigde met een zonnetje. In de omgeving van de haven was in de namiddag dan ook overal het geluid van Hohners, Serenelli’s, Mengascini’s en Castagnari’s te horen.

> Meer

10e Trekzakfestival van Enkhuizen

De Harmonicahoek

zondag 26 juli 2015
Het was in 2006 dat Enkhuizen 650 jaar stadsrechten vierde. Enkele enthousiastelingen rond de trekzak besloten ook een Trekzakfestival op te zetten. En dat met zoveel plezier en succes dat dit jaar al weer het 10e festival achter de rug is.

> Meer

9e Enkhuizer trekzakfestival

De Harmonicahoek

zondag 27 juli 2014
Parel aan het IJsselmeer…, Haringstadt, Sleutel van de Zuiderzee…, ach er zijn vele omschrijvingen voor onze stad. En terecht! Door allerlei crisissen is veel van het vissers- en V.O.C.-stadje Enkhuizen verloren gegaan, maar er is gelukkig ook nog heel veel moois overgebleven. In dat Enkhuizen, met een oude binnenstad, en meerdere havens, is voor de 9e keer een Trekzakfestival georganiseerd.

> Meer

Muziek tegen historische achtergrond

De Harmonicahoek

zondag 28 juli 2013
Er zijn veel trekzakevenementen in Nederland door het hele jaar heen. Maar het jaarlijkse trekzakfestival in Enkhuizen spant in één opzicht toch wel de kroon. Heel de historische binnenstad wordt soldaat gemaakt door de wisseltonige brigade. Muziek tegen een achtergrond die helemaal klopt!

> Meer

Trekzakfestival Enkhuizen

De Harmonicahoek

zondag 5 augustus 2012
Het is een traditie geworden die in 2006 begon tijdens de viering van 650 jaar Enkhuizen: het Trekzakfestival in augustus.

> Meer

Daar waar de trekzak zich thuis voelt

De Harmonicahoek

zondag 15 augustus 2010
Het zal niet makkelijk zijn om een sfeervol trekzakgebeuren te doen plaatsvinden in de Rotterdamse koopgoot, of in de Haagse Spuistraat: de ‘couleur locale’ leent zich er eenvoudig niet voor. In Enkhuizen ligt dat anders. We maakten een eenvoudige video-impressie van het 5de Trekzakfestival te Enkhuizen.

> Meer

Trekzakfestival Enkhuizen 2008

De Harmonicahoek

zondag 10 augustus 2008
Sterke geruchten melden dat de nieuwe directie van het Enkhuizen Zuiderzeemuseum een aperte hekel heeft aan trekharmonica’s. Daarom is de jaarlijkse trekzakdag aldaar met ingang van dit jaar afgeschaft om plaats te maken voor bijvoorbeeld ‘Suske en Wiske dagen’. Leuke strip, hoor! Daar niet van, maar nep gaat dus voor puur, en dat vindt het voltallige team van De Harmonicahoek erg jammer.

> Meer

Wisseltonig en wisselvallig

De Harmonicahoek

donderdag 24 augustus 2006
Prima idee van Willem van der Zel en Tejo Teunen of het vieren van 650 jaar Enkhuizen kracht bij te zetten met een trekharmonikadag. Tientallen muzikanten bevolkten op donderdag 24 augustus de Westerstraat en omgeving. ’s Trad in de bekende Drommedaris de Cajun Company uit Den Haag en omgeving op.

> Meer

Trekken en opkruisen

De Harmonicahoek

zaterdag 12 juni 2004
Om het heimweegevoel van Trek-er-us-uut (Groesmegen mei 2004) te verdringen, stond de afspraak om elkaar allemaal te treffen in Enkhuizen al lang genoteerd!

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Dossiers         > Enkhuizen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)