Van de Deense trekharmonicaspeler/accordeonist Carl Erik Lundgaard Jenssen hoef je een tune niet letterlijk op te vatten. “Geef er je eigen draai aan, dan wordt het jouw muziek. Daar is het juist volksmuziek voor”, is zijn credo.
Regelmatig zal hij in De Harmonciahoek dan ook opduiken.
Dit is eigenlijk de eerste echt gevoelige deun die ik hoorde op de trekharmonica. In 1998 tijdens mijn eerste Trek er es Uut, van Carl Erik Lundgaard Jensen.
> MeerVan Carl-Erik zijn heel wat deunen bekend. Hij geeft ze echter uit zonder nummernotatie. Dus werk aan de winkel voor mensen, die die nummertjes er toch wel graag bij willen zien.
> Meervrijdag 24 februari 2006
Het is me ooit één keer gebeurd, dat een tong van mijn harmonica afbreekt. In al die tien jaren dat ik er een heb. Maar gisteren was het dan de tweede keer. En dat op een moment dat om het even eufemistisch uit te drukken ‘minder goed’ uitkwam, namelijk tijdens het warmspelen, één minuut voordat ik live in de ochtenduitzending van Radio West mijn opwachting maakte.
Februari 2002
Hoe een ‘trekzak’ ook kan ontroeren heeft iedereen die op zaterdag 2 februari aan de tv gekluisterd zat kunnen getuigen, toen Carel Kraayenhof op de bandoneon ‘Adios Nonino’ van Astor Piazzolla vertolkte bij het huwelijk van Prins Willem-Alexander en Máxima.
DN • Nummer 55, jaargang 16, december 1999
Les krijgen bij de Deen Carl-Erik Lundgaard Jenssen is een voorrecht. De meesten die zich bij het hemelvaartstreffen voor zijn groep opgeven, vissen naast het net, want de groep is zwaar overtekend. Alleen diegenen die lid zijn van Trek er es Uut of per Girotel betalen lijken bij de dertien gelukkigen te kunnen horen.
En ook enkele videofragmenten: