Multi-instrumentale meerstemmigheid

In de workshop gaan we met verschillende, meerstemmige stukken aan de slag waarbij het goed naar elkaar luisteren en belangrijke rol speelt.

Harry Dijkstra • trekharmonica CF en andere muziekstrumenten

Om een arrangement mooi te laten klinken maken we afspraken over dynamiek (hard/zacht) en speelmanieren (legato/staccato, enz.).

De stukken zijn geschikt voor de C/F gestemde trekharmonica’s, accordeons, bandoneóns, gitaar en melodie-instrumenten (eventueel ook Bb of anders gestemde instrumenten, ) .

Laat je verrassen door de interessante ritmes en mooie harmonieën die bij het samenspel ontstaan.

N.B.: Qua instrumentarium is het handig als ik van te voren weet of ik ook Bes, Es of F partijen moet maken. Ik neem aan dat deelnemers dit bij het aanmelden aangeven.

Geboren in Groningen, 1967
Op mijn negende ben ik met accordeon spelen begonnen. Tijdens mijn accordeonstudie aan het conservatorium van Groningen kwam ik in aanraking met de andere balginstrumenten: trekharmonica en bandoneón.
De overeenkomsten en de verschillen tussen deze drie instrumenten vind ik erg interessant.
Sinds 1990 werk ik als accordeondocent aan verschillende muziekscholen en heb door de jaren heen, behalve veel ervaring, een stabiele lespraktijk opgebouwd.
Voor de trekharmonica maak ik met regelmaat lesmateriaal en voordrachtstukken. Dit resulteerde in de boeken ‘Another day’ & ‘Lemon tree garden’. Hierin staan originele stukken voor de twee-rijer CF harmonica.
Daarnaast speel ik in verschillende ensembles en treed ik ook vaak als solist op.

Workshop-info op de website van de SVN en tevens inschrijven.

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Doorslaande Tongen       > Harry Dijkstra Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Workshoppen met Wouter Kuyper in 2022. Ook dit jaar is hij weer docent.