Met drie buitenlandse docenten

Doorslaande Tongen weer
als vanouds in november

Uit de oude doos: workshoppen in 2017
  • Uit de oude doos: workshoppen in 2017
Foto: Hennie Bouwman

Doorslaande Tongen na Hemelvaartsdag, zoals afgelopen jaar, was een uitzondering. Het vindt nu weer als vanouds plaats in november.
En hoe! We hebben maar liefst drie buitenlandse docenten. Het zijn toch weer alle vijf vertrouwde gezichten: van het Ierse Weekend, van Trek er es Uut en van eerdere Doorslaande Tongen. We stellen ze graag aan jullie voor.

vrijdag 17 t/m zondag 19 november 2023
door Eduard Bekker

Wat wel hetzelfde is als afgelopen jaar, is de locatie. We gaan weer los in De Beukenhof in Biezenmortel. Het voormalige kloostercomplex ligt vlakbij Vught en de Drunense Duinen. Vorige jaar deelden we het gebouw met twee wisselende studentengezelschappen wat veel reuring bracht. We zijn benieuwd wie we dit jaar weer kennis kunnen laten maken met de warme uitstraling van onze jamsessies na het workshoppen. En ons ‘Balggeluk’, want dat is het thema van dit jaar.

De docenten zullen zeker aan deze sfeer bijdragen:
 

Basics, essentials and fresh tunes.

De Harmonicahoek

Jan Budweis • trekharmonica GC
Ik zou graag met jullie uiteenlopende dingen doornemen, zoals balgtechniek, akkoorden, begeleiden, solospel, concentreren, repeteren, …… En dat met veel plezier.

> Meer

Multi-instrumentale meerstemmigheid

De Harmonicahoek

Harry Dijkstra • trekharmonica CF en andere muziekstrumenten
In de workshop gaan we met verschillende, meerstemmige stukken aan de slag waarbij het goed naar elkaar luisteren en belangrijke rol speelt.

> Meer

De geheimen van verschillende stijlen

De Harmonicahoek

Raquel Gigot • trekharmonica GC & accordeon
Raquel onthult je de geheimen van verschillende stijlen. We werken samen op frasering, accenten, swing, ritmiek, variaties, begeleiding met bassen en rechterhand en maken tijd voor arrangeren. Zeker al op het menu: folk muziek uit Wallonië en Vlaanderen, musette van de jaren 30...

> Meer

Controle over je balg

De Harmonicahoek

Wouter Kuyper • trekharmonica CF
Virtuositeit en schoonheid zit hem niet (alleen) in snelheid van je vingers, maar ook in controle over je balg. De echte, levende, muziek komt uit die balg. Niet van je bassen, niet uit je melodiekant. Het is de balg die van losse nootjes muziek maakt. Maar hoe doe je dat nu precies? Wat komt daar allemaal bij kijken?

> Meer

Balggeluk / Adagio

De Harmonicahoek

Greet Wuyts • trekharmonica CF
Uit de verzameling ‘1000 en 1 Melodieën die het Geluksgevoel Positief Beïnvloeden’, uitgegeven te Brussel – 1999, heb ik een aantal eenvoudige, mooie melodieën geselecteerd voor de workshop. Deze muziek zal ons, mits een beheerste balgvoering, een weloverwogen vingerzetting en mooie akkoorden, diep gelukkig maken!

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Doorslaande Tongen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Workshoppen met Wouter Kuyper in 2022. Ook dit jaar is hij weer docent.