Balggeluk / Adagio

Uit de verzameling ‘1000 en 1 Melodieën die het Geluksgevoel Positief Beďnvloeden’, uitgegeven te Brussel – 1999, heb ik een aantal eenvoudige, mooie melodieën geselecteerd voor de workshop. Deze muziek zal ons, mits een beheerste balgvoering, een weloverwogen vingerzetting en mooie akkoorden, diep gelukkig maken!

Greet Wuyts • trekharmonica CF

In de workshop oefenen we de speeltechniek om het goede gevoel op te roepen en leren we om met veel dynamiek en passie te spelen. Ook werken we aan de interpretatie van de bassen en de begeleidende akkoorden.

Na de workshop heb je een bundel heerlijke goedgevoel-melodieën om mee naar huis te nemen, te blijven spelen en verder van te genieten!

De muziek staat genoteerd met noten en tablatuur. We werken ook met de oren. De workshop wordt gegeven op de CF harmonica.

Greet was vele jaren verbonden aan het muziekinstrumentenmuseum in Brussel en verdiepte zich aldaar in de traditionele muziek en haar geschiedenis. Nu is ze fulltime docent aan de muziekacademie van Gooik en Lebbeke (in Vlaanderen), waar ze de lessen muziekgeschiedenis, ensemble, improvisatie en diatonisch accordeon verzorgt. Al sinds eind jaren ‘90 geeft ze cursussen en workshops in binnen-en buitenland voor trekharmonica of samenspel.
We zagen haar in Nederland bij Trek er es Uut, bij Stichting Draailier en Doedelzak, bij de Stichting Volksmuziek Nederland, bij Doorslaande Tongen en andere initiatieven.
 
Greet speelde met veel groepen mee, maar werd echt bekend met haar eigen gezelschap Cecilia, waarmee ze overal balmuziek speelt.

Ze toert nu ook met de groep Filenko; meer intieme balmuziek met doedelzak, viool en trekharmonica.

Workshop-Info op de website van de SVN en tevens inschrijven.

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Doorslaande Tongen       > Greet Wuyts Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Workshoppen met Wouter Kuyper in 2022. Ook dit jaar is hij weer docent.