Niveau: Midden- en gevorderden

Workshop Trekharmonica Valse Walsen voor CF

Vraag je een willekeurige voorbijganger op straat wat een trekzak/accordeon voor muziek speelt, dan is het geijkte antwoord ‘HOEMPAPA’.
Dat doet ons instrument natuurlijk ontzettend te kort, ... maar stiekem zijn walsen natuurlijk ook gewoon heel fijn om te spelen.

door door Wouter Kuyper

In deze workshop gaan we aan de slag met walsen, maar het lijkt me leuk om ons te richten op onregelmatige walsen. Een wals in 5, of in 8 misschien. Of zelfs in 11? Het kan allemaal. Als je het trucje kent is het niet zo moeilijk meer, en kan je ook op deze maatsoorten heerlijk wegdromen.

Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de volksmuziek. Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij horende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR) en ‘Trek er es Uut’ en ‘Schier’ in Nederland, speelt hij nu onder andere met de Nederlandse Balfolkband ‘Wouter en de Draak’. Ook speelt hij in Geselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en in BmB, Androneda en nog meer.
Hij heeft al jaren zijn eigen trekzakacademie en heeft lesgegeven bij Trek er es Uut, Doorslaande Tongen en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN).


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023         > Harmonicafestival Veldhoven           > Workshop Wouter Kuyper Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië