Workshops, ontmoeten, open podium, samenspelen,
kletsen, happen & borrelen

Trekharmonica- &
mondharmonicafestival Veldhoven

Het trekzakfestival van Veldhoven vindt traditigetrouw plaats in een historisch verantwoorde omgeving: Museum ’t Oude Slot.
  • Het trekzakfestival van Veldhoven vindt traditigetrouw plaats in een historisch verantwoorde omgeving: Museum ’t Oude Slot.
Foto: Archief Harmonicahoek

Op zondag 24 september vindt in Museum ‘t Oude Slot het gezellige en muzikale Trekharmonicafestival Veldhoven plaats. Dit festival trekt elk jaar een groot aantal muzikanten die deze middag muziek komen spelen. De trekharmonica en de mondharmonica spelen de hoofdrol, maar alle ondersteunende muziekinstrumenten zijn welkom om mee te spelen! Lekker op het terras of op het open podium! Alle genres komen voorbij, van luisterliederen met een knipoog, folk, blues, klassiek, tango, meezingers, Tex-Mex tot Franse chansons…
Kortom: muzikaal, divers én gezellig met een zachte G….

Sunday 24 September 2023
door Lia

Workshops voor CF harmonica

‘s Morgens zijn er van 9.30 tot 12.30 twee workshops voor de trekharmonica waarvoor aanmelding vooraf vereist is. Zie verderop.

Open podium & optredens 13:00-17:00 uur

Het open podium is de laatste jaren een sprankelend onderdeel van het programma. Zeer gevarieerde optredens met een enthousiast en dankbaar publiek.

Wouter Kuyper heeft veel muzikale bagage.
  • Wouter Kuyper heeft veel muzikale bagage.


Optreden Wouter Kuyper

Ca. 14:00 uur tot ca. 14:30
Wouter ging al vroeg met zijn ouders mee naar allerlei folk- en trekzakevenementen. Sommigen van jullie zullen hem misschien nog herinneren als tienjarig jochie op trek-er-es-uut. Sindsdien zijn er wat centimeters en kilo's bijgekomen, maar ook een hoop muzikale bagage. Zo speelde hij met Lirio en Wouter en de Draak balfolk, met Goet en de Fyn Middeleeuwse muziek, en met Laroux poppy wereldfolk. Dat alles komt natuurlijk samen in zijn spel. Je kunt in dit half uurtje lekkere luisterbalfolk horen. Van swingende scottishes tot ingetogen mazurka's en nog veel meer.

Wijtze Pieter Kikstra en Irina Sarolea vormen het duo Windroos
  • Wijtze Pieter Kikstra en Irina Sarolea vormen het duo Windroos


Concert Windroos

Ca. 15:00 uur tot ca. 15:15
Windroos bestaat uit Wijtze Pieter Kikstra en Irina Sarolea. Zij spelen trekharmonica en maken heel hun leven al muziek. Vaak spelen zij dansmuziek, meestal Europees en afwisselend op verschillende instrumenten. Dit doen zij liefst uitbundig of stevig, afgewisseld met ingetogen, maar altijd overtuigend en intens.

Optreden Helmondse Mondharmonica Vereniging (HMV)

Tijdstip nog niet bekend
HMV is een club van rond de 50 enthousiaste mondharmonicaliefhebbers van alle leeftijden. Onder leiding van dirigente Viola Barends bespelen zij de chromatische mondharmonica, aangevuld met bas-mondharmonica en akkoordenmondharmonica. Een orkest wat volledig uit mondharmonica-spelers bestaat komt maar zelden; dat maakt HMV ook zo bijzonder! Het repertoire bestaat onder andere uit meezingers, filmmuziek, jaren 60-70 hits, licht klassiek en kerstliederen.

Irina Sarolea en Wijtze Pieter. Krijgen zij de poppetjes aan het dansen?
  • Irina Sarolea en Wijtze Pieter. Krijgen zij de poppetjes aan het dansen?


Markt

Wijtze en Irina zullen een grote collectie meenemen met trekharmonica-beeldjes en deze te koop aanbieden voor mooie prijzen.
Ook daarvan enkele foto’s in de bijlagen.

Jan HoogAntink met een lõõtspill uit Estland
  • Jan HoogAntink met een lõõtspill uit Estland
Foto: Theodora

Expositie trekharmonica’s uit Oost-Europa

Trekharmonica-expert Jan HoogAntink toont een aantal instrumenten uit zijn verzameling, onder andere afkomstig uit de Baltische staten, Rusland en Oekraïne. Hij weet er veel over te vertellen en eventueel mogen de harmonica’s worden bespeeld.

Kortom: Gezelligheid met een zachte G

Er staan overal zitjes, het museumcafé is de hele dag open, er is een heerlijke catering aanwezig en er is een ruime keus uit heerlijke speciaal biertjes.
Spontane optredens in alle soorten en maten, gezelligheid met een hapje en een drankje.
Kom ook luisteren, meespelen, kletsen, ontmoeten en laat samen met ons het museum muzikaal uit haar voegen barsten!

De workshops zijn van 9:30 tot 12:30 uur.

Prijs workshops: € 29,00 inclusief koffie en koek bij de workshop.

Annuleringsregeling workshops trekharmonica

  • Je kunt tot zaterdag 19 augustus (5 weken van tevoren) kosteloos annuleren.
  • Bij annulering vanaf 20 augustus wordt € 7,50 administratiekosten pp in rekening gebracht.
  • Bij annulering na 10 september wordt het inschrijfgeld niet meer gerestitueerd.

Workshop Trekharmonica Valse Walsen voor CF

De Harmonicahoek

Vraag je een willekeurige voorbijganger op straat wat een trekzak/accordeon voor muziek speelt, dan is het geijkte antwoord ‘HOEMPAPA’. Dat doet ons instrument natuurlijk ontzettend te kort, ... maar stiekem zijn walsen natuurlijk ook gewoon heel fijn om te spelen.

> Meer

Wendy’s workshop voor CF

De Harmonicahoek

Wendy Bol startte in 2016 haar ontdekkingsreis in de trekharmonicawereld na de vondst van een goudbrandje op zolder. Na een aantal jaren vol met lessen en workshops van o.a. Mark Söhngen, Wouter Kuyper, Greet Wuyts, Harry Dijkstra en vele anderen laat ze steeds vaker haar zeer uiteenlopende muzieksmaak horen aan anderen. Van musette tot Klezmer, Fats Domino tot Sophietje, Wendy heeft voor elk wat wils.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023         > Harmonicafestival Veldhoven           > De aankondiging Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië