Niveau: begonners

Wendy’s workshop voor CF

Foto: Mark Söhngen

Wendy Bol startte in 2016 haar ontdekkingsreis in de trekharmonicawereld na de vondst van een goudbrandje op zolder. Na een aantal jaren vol met lessen en workshops van o.a. Mark Söhngen, Wouter Kuyper, Greet Wuyts, Harry Dijkstra en vele anderen laat ze steeds vaker haar zeer uiteenlopende muzieksmaak horen aan anderen. Van musette tot Klezmer, Fats Domino tot Sophietje, Wendy heeft voor elk wat wils.

door door Wendy Bol

Wat gaan we doen?

We gaan beginnen met mijn begin. Het liedje dat ik het eerst kon spelen was: Mazurka de Lapleau. Hoe is dit liedje opgebouwd en waarom speelt het zo lekker weg terwijl het toch veel nootjes zijn?
Daarna gaan we kijken naar een mooie oude melodie. Hoe laat je je harmonica zingen en maak je mooie zinnen?

Wendy Bol (1972) kon eerder noten lezen dan letters en begon na AMV (algemene muzikale vorming) blokfluit op 6-jarige leeftijd ook met pianospelen. Behalve met klassieke muziek groeide ze ook op met de muziek die haar moeder gebruikte voor haar volksdansgroep.
Als 15-jarige ging ze meespelen in het volksmuziekgroepje op school dat geleid werd door de biologiedocent Hans Keuper. Die had altijd twee boodschappentassen met trekharmonica's bij zich en dat vond Wendy zo leuk dat zij van haar ouders een trekharmonica kreeg. Dit bleek echter geen succes want ze snapte er niks van en het goudbrandje belandde op zolder waar het pas in 2016 herontdekt werd. Een nieuwe passie was geboren.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023         > Harmonicafestival Veldhoven           > Workshop Wendy Bol Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië