Na drie jaar gewongen pauze leeft ‘Medemblik’ weer op

Trekzakavond en workshops in café Brakeboer

Het kan weer na drie jaar gedwongen pauze, zoals bij vele activiteiten. Maar wisseltonig West-Friesland bruist weer. Van de zomer werd de draad weer opgepikt door het Trekzakfestival en nu kun je na een tocht door een snijdende koude wind langs de Medemblikker haven een warm onderkomen vinden in het bekende Café Brakeboer.

Friday 31 March 2023

Het is weer een mooie mix van spelers geworden:

Hartwin Dhoore Trekharmonica & componist

Geboren in Sint-Lievens-Houtem in het Vlaamse deel van België groeit Hartwin op in een gezin waar muziek maken werd aangemoedigd en folk muziek nooit ver weg was. Hij gaat op 8-jarige leeftijd naar de muziekschool en volgt theorielessen en lessen chromatische accordeon.
In 2005 verlaat hij de muziekschool en ruilt zijn chromatische accordeon in voor een diatonische, waarna hij op gehoor leert spelen van cd's en in sessies. Vijf jaar later staat hij als professioneel muzikant op de internationale folkpodia.
Geïnspireerd door traditionele Europese muziek heeft Hartwin zijn eigen stijl ontwikkeld. Door optredens in heel Europa, Canada en de VS met verschillende bands en projecten, hebben zijn originele composities hun weg gevonden naar een breed publiek. Hartwin publiceerde ook een bladmuziekboek genaamd ‘Out of the box' met honderd eigen composities.
Zijn eerste solo-album, ‘Waterman’, bevat tien sets van mooie melodieën gespeeld op een delicate maar ontroerende manier. De albumtitel verwijst naar Hartwins sterrenbeeld ‘Waterman'.
De eerlijke en rustgevende melodieë n op dit album weerspiegelen de symbiose van Hartwin en zijn accordeon; een resultaat van vele jaren spelen en muziek maken. Een ‘less is more‘ album dat het ontdekken waard is.

Pablo Golder - Trekharmonica

Pablo speelt diatonische accordeon en is actief in verschillende balgroepen.
Pablo is een Belgo-Italiaanse accordeonist. Hij was 8 jaar oud toen hij voor het eerst in zijn leven een diatonische accordeon zag en hoorde en het was liefde op het eerste gezicht. Hij begon te studeren op 10-jarige leeftijd bij Marianne Uylebroeck, Bruno Letron en Didier Laloy. Hij specialiseerde zich in de balmuziek van West-Europa en vormde verschillende bands (Los Pablos, Manimoen, The White Russians en Les Fratelli Tarzanelli), waarvoor hij de muziek componeerde en probeerde de traditie te innoveren met nieuwe klanken en kleuren, maar altijd in contact met de dans en de energie van de grond. Hij is ook niet bang om nieuwe stijlen op zijn accordeon uit te proberen en je kunt hem op het podium zien met Swing manouche, Balkan-muziek en andere stijlen ... Pablo geeft je een nieuwe ervaring in (samen-)spelen.

Étienne Boulanger Trekharmonica en zang

Geboren in Lille en met muzikale ouders groeide Etienne Boulanger op te midden van volksbals en leerde als kind oa diatonische accordeon spelen en componeerde zijn eerste melodieë n.
Zijn passie ligt in oude populaire muziek, traditionele zang en volksinstrumenten
Ontmoetingen met de Bande à Paulo van Serge Desaunay intrigeren hem naar de musette van de jaren 30 en 40 en het realistische lied parallel met zijn opleiding als muzikant en muziekleraar.
In 2013 speelt Etienne in een band met zang en swingmusette en vormt samen met Clementine Godbille ‘Le Beau Milo’, een typisch java-orkest.
Het nachtleven van de concertcafés zullen hem ervaringen brengen in Franse zang, swing, maar ook Latijns-Amerikaanse muziek, van cumbia rock tot forró punk via choro. ...
Vervolgens ontwikkelde hij verschillende projecten in oa musette, Ierse, Colombiaanse en Braziliaanse stijlen.

Aanvang 20.00 uur, einde ca 22.30 uur
(loopt ook wel eens een beetje uit hoor 😄)
Zoals bij ons gebruikelijk: vrij entree (vrijwillige ‘pet’-bijdrage welkom).
Adres: Muziekcafé Brakeboer,
Oosterhaven 30, Medemblik

Workshops in Medemblik

De Harmonicahoek

zaterdag 1 april
Hartwin Dhoore en Pablo Golder uit België en Étienne Boulanger uit Noord Frankrijk zullen op zaterdag 1 april workshops geven.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023         > Trekzakavond Medemblik Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië