Polderklanken - vr 12 t/m zo 14 augustus 2022

Informatie over ’t Geertje

 

Onze workshoplocatie ligt op het grondgebied van Zoeterwoude, maar bevindt zich eigenlijk dichter bij de bebouwing van het de afgelopen decennia uitgedijde Zoetermeer.

 

door Eduard Bekker

Boerderij ’t Geertje is een familiebedrijf, dat inmiddels alweer door de tweede generatie wordt bestierd. De veestapel bestaat uit 30 melkkoeien, 30 varkens, en 125 melkgeiten, een zuivelmakerij, een landwinkel, een restaurant en er worden er vele activiteiten georganiseerd.
 

Het ligt op een half uurtje lopen en op een 10 minuten fietsen van halte De Leyens van RandstadRail 3 naar Den Haag Zuid (Loosduinen).

Als je het kaartje kritisch bekijkt, zie je dat de boerderij niet precies in de polder ligt, maar zich op een ophoging bevindt. Maar er omheen vind je vooral polderlandschap, al is de Zoetermeerse nieuwbouw al aardig opgerukt.

’t Geertje ligt direct aan het water en je kunt er dan ook roeiboten of kano’s huren. Het is ook een bestemming van diverse rondvaarten. De aanwezigheid van een winkel en de veelheid aan dieren trekt veel dagjesmensen: vooral ouders met kinderen.

Zeker voor kinderen is er veel te beleven. Er zijn zelfs programma’s voor uitgezet. Als dit weekend met succes verloopt, zal ik onderzoeken of het meenemen van partner(s) en (klein)kinderen ook mogelijk is.


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Polderklanken           > Basisinformatie Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative