CataloniëEn Català

Meer dan 60 muzikanten uit 12 landen
tijdens de Trobada

Hét Catalaanse balgevenement
weer vol op het buikorgel

Artur Blasco is al sinds het prille begin van de Trobada de motor achter dit evenement. Ook bij de aftrap in de tuin van Hotel Andria in Seu d’Urgel neemt de nestor het woord
  • Artur Blasco is al sinds het prille begin van de Trobada de motor achter dit evenement. Ook bij de aftrap in de tuin van Hotel Andria in Seu d’Urgel neemt de nestor het woord
Foto: Gary Blair

Na een informele bijeenkomst in 2020 en een beperkt gebeuren in 2021 is het balgentreffen in en rond het Catalaanse Pyreneeëndorpje weer volop losgegaan. Inmiddels is het al de 47ste editie.

29 juli t/m 3 augustus 2022
door Eduard Bekker

De Trobada (ontmoeting) met de accordeonisten van de Pyreneeën duurt nu weer zes dagen met concerten tussen 29 juli en 3 augustus in Arsèguel en Seu d'Urgell en ook nog concerten in Castellbò en Puigcerdà. Zo is het evenement weer helemaal terug na de beperkingen van de afgelopen twee jaar als gevolg van de pandemie.

Op vrijdag 29 juli is de bijeenkomst om 12.00 uur van start gegaan met het traditionele openingsconcert in de tuinen van Hotel Andria, in La Seu d'Urgell. Naast de concerten in Cinemes Guiu de la Seu en de grote tent in Arsèguel zullen er ook optredens zijn in het Parc de l'Església d'Arsèguel, in de kerk in Castellbò en in het Ceretà Casino in Puigcerdà.
Het muzikale evenement wordt afgesloten in Parc del Cadí de la Seu d'Urgell met twee concerten op dinsdag 2 augustus en nog een op woensdag 3 augustus. Meer dan 60 muzikanten uit 12 landen hebben hun deelname aan de Meeting of Europe and America bevestigd.

Avondstemming bij de kathedraal van La Seu d’Urgell
  • Avondstemming bij de kathedraal van La Seu d’Urgell
Foto: Gary Blair

Het mega-evenement in de Pyreneeën wordt georganiseerd door de Associació Arsèguel en de accordeonisten van de Pyreneeën, met de steun van het departement Cultuur van de Generalitat, IDAPA, het Instituut voor Ilerdencs-studies, de Provinciale Raad van Lleida, de Provinciale Raad van Girona, de regionale raad van Alt Urgell, de gemeenteraden van Seu d'Urgell, Arsèguel, Montferrer en Castellbò en Puigcerdà. Kom daar maar eens om in Nederland met een steun van het departement, de provincie, een instituut en de gemeentes.

De trouwe filmer

Een van de trouwe gasten tijdens de Trobada is Gary Blair, accordeonist uit Schotland. Hij plaatst altijd veel videowerk en maakt ook de bezoekers van deze site tot een bijna live-bezoeker, waar ik hem erg dankbaar voor ben. Ook dit jaar is hij weer van de partij. De filmpjes zijn van zijn hand, tenzij anders vermeld.
 

Overigens zijn deze filmpjes (direct geëmbed vanuit Facebook) niet met elke browser bekijken: het hangt er van af in hoeverre je browser externe bestanden blockt, bijvoorbeeld door addblockers. Kom je er niet uit? Dan kun je
 

 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Trobada Arsèguel Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)