Hij laat enorm véél na

Een bijzonder mens

Auke was op veel instrumenten thuis. Ook viersnarige: van ukelele tot aan deze bas.
  • Auke was op veel instrumenten thuis. Ook viersnarige: van ukelele tot aan deze bas.
Foto: Drachtster Courant

Gisteren, 15 september, las ik op de harmonicahoek tot mijn schrik, het bericht, dat Auke is overleden. Tjee, iemand, die volop in het levenstond en binnen zo'n korte tijd. Dat is moeilijk voor te stellen.

16 september 2021
door Maria Liebers

Ik bewaar, goede herinneringen aan Auke. Voorop lopend, in de optocht. Zingend met de kinderen en hij al klepperend met zijn klepperklomp op een stok, in Baarlo. Dansend met een piepklein marionetje, zelf verzonnen en gemaakt. En wat heeft hij docente Greet uit België, geestig, met veel humor getekend, al dansend, met haar trekharmonica.

Veelzijdig

Wat een veelzijdig creatief mens en een geweldige docent was hij. Ik heb, dat zelf in Zwolle mogen ervaren. Ongeveer 2 jaar geleden, deed ik mee met een workshop, combinatie ukelele met trekzak. Hij op een lichtblauwe ukelele, nog een trekzak aan zijn zij en een tamboerijn aan zijn voet. We speelden El condor pasa, dat was een feestje. Leerzaam en gezellig. Tegen de ‘biet’, in ook wel moeilijk.

Een bijzonder mens en een groot kunstenaar, verliezen we in hem. Maar hij laat enorm véél na. Dank je wel Auke, voor wie je was en wat gaf! Veel sterkte aan vrouw en kind!


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > IM Auke Eringa           > Herinneringen van Dorine Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)