Mexicaanse muzikant van het cumbia-genre overleden

Celso Piña: zanger, songwriter, arrangeur en speler op de drierijer

Celso Piña was er trots op, dat hij iedereen kon laten dansen.
  • Celso Piña was er trots op, dat hij iedereen kon laten dansen.


Celso Piña is dood. De muziekwereld rouwt om het onverwachte overlijden van de beroemde Mexicaanse zanger, songwriter, arrangeur en accordeonist van het cumbia-genre.

woensdag 21 augustus 2019
door Eduard Bekker (bewerking van berichten uit de Los Angeles Times)

De muzikant en zanger werd in het San Vicente-ziekenhuis in Monterrey opgenomen vanwege een hartaanval, maar er kon niets worden gedaan en hij stierf op 66-jarige leeftijd.

Piña was een echte autodidact. Hij was bekend om zijn combinatie van cumbia en allerlei populaire genres uit het noorden, tot sonidero, ska, reggae, rap en hiphop, onder anderen. Hij werd ook wel ‘Rebel of the accordeon’ en ‘Chief of the Bell’ genoemd.

Piña begon regionale muziek te spelen met zijn broers Eduardo, Rubén en Enrique, serenading buurtmeisjes. Zijn muzikale carrière begon in de jaren tachtig toen zijn vader hem een accordeon gaf en hij cumbia begon te spelen. Hij werd populair in de buurt waar hij opgroeide in Monterrey, op familiefeesten en openbare dansen.

Bands van Piã waren ‘Celso Piña’ en ‘Ronda Bogotá’.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2019         > Celso Piña ♰ Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)