Knaap uit Limburg met beide benen in Mexico

Dwayne Verheyden heeft zijn platencontract

Bij trekharmonicaspelers is hij redelijk bekend. Maar landelijk weet niemand van ‘El Norteño Holandese’, die in Mexico furore maakt. Het is Dwayne Verheyden die al vroeg leerde wat TexMex is. Hij heeft inmiddels een platencontract in Mexico. Het is een droom die nu uitkomt. De muziek die ik maak, leeft in Mexico echt. In Nederland kan ik niet van mijn muziek leven, daar wel., aldus de jongen uit het bescheiden Zuid-Limburgse plaatsje Montfort in een interview met De Limburger.

zondag 2 juni 2019
door Eduard Bekker

In juli emigreert Verheyden, die in Mexico liefkozend ‘Los Holandeses Norteños’ wordt genoemd, naar Monterrey: in elk geval voor vijf jaar.

Flaco Jimenez

Door zijn vader - een enthousiaste TexMex-liefhebber - kreeg Dwayne vanaf zijn geboorte die muziek al mee. Reden om op zijn 15de de overstap te maken naar de diatonische accordeon (hij speelde al chromatisch vanaf zijn 7de). Vooral Flaco Jimenez sprak hem erg aan en inmiddels heeft hij Flaco’s stijl vrijwel zich eigen gemaakt.
Met diverse video’s wist hij dienst belangstelling te trekken en sindsdien heeft hij regelmatig met hem opgetreden.

Artikel in De Limburger
  • Artikel in De Limburger


Verjaarsgeschenk

Verheyden diende zich aan bij Flaco Jimenez met een muzikaal verjaarsgeschenk op YouTube. Niet alleen in Texas, waar de TexMex muziek is ontstaan onder invloed van Mexicaanse immigranten, maar ook in Mexico wist hij door te breken. In 2016 werd Verheyden benoemd tot toeristisch ambassadeur van de Noord-Mexicaanse deelstaat Nuevo Léon.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2019         > Dwayne Verheyden naar Mexico Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)