Harmonica en Accordeondag met workshops

Het wordt alweer de twaalfde harmonicadag van de 'Loekpoedels' op zaterdag 2 februari in Surhuisterveen. Met ’s middags twee workshops: één voor steyer een één voor de ‘gewone’ trekharmonicaspelers.

zaterdag 2 februari 2019
door Pieter van der Veen

‘De Loekpoedels’, best een beetje rare naam maar hij is door de oprichters bedacht tijdens een lesavond van een harmonicacursus. Het is een samenvoeging van 'loek' en 'poedel', Friese woorden die trek en zak betekenen. Waarom ze meer spreken over hun trekzak dan over hun trekharmonica is dan ook verklaarbaar.

Ruimte voor de workshops

Het is vanzelfsprekend dat er ’s middags - het grote succes van voorgaande jaren – weer workshops worden gegeven. Dat grote succes is ook te danken aan met name Dieter Holmersma uit Leek en Tjerk Knop uit Alkmaar die er elk jaar iets bijzonders van hebben gemaakt, waardoor het onvergetelijk is geworden.

 

 
Vanaf 19:30 uur is het vrij spelen op het podium in de grote zaal.
Geef u tijdig op voor dit optreden bij Geert Jan Douma, zodat we een mooi programma kunnen samenstellen uit de aanmeldingen die we gekregen hebben.
Net als voorgaande jaren zullen er veel spelers te horen zijn op trek(zak)(harmonica), Steirische harmonica en accordeon.

En ook vrij spelen voor alle harmonica- en accordeonspelers in de bijzalen, hal en de blauwe zaal. Ruimte genoeg voor iedere stijl en ieders repertoire en overal muziekliefhebbers om te luisteren en/of eventueel mee te zingen.
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2019         > Harmonicadag ‘Loekpoedels’ Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)