CataloniëEn Català

Optredens in Seu d’Urgell, Arsèguel en Puigcerdà

Warme impressies uit de Pyreneeën

Kopstukken uit de Catalaanse balgscene, die in de nacht jammend op het weitje van Arsèguel. We zien v.l.n.r. Josep ‘Pepón’ Vilarrubla (met pet en snor), Eva Campi, ‘covergirl’ Laia Font, Àngel Laguna op de gralla en helemaal rechts Jordi Blasco op de guitaron, een soort horizontale latin-basgitaar.
  • Kopstukken uit de Catalaanse balgscene, die in de nacht jammend op het weitje van Arsèguel. We zien v.l.n.r. Josep ‘Pepón’ Vilarrubla (met pet en snor), Eva Campi, ‘covergirl’ Laia Font, Àngel Laguna op de gralla en helemaal rechts Jordi Blasco op de guitaron, een soort horizontale latin-basgitaar.


Het was lastig kiezen en inkorten, maar rond de twee uur aan materiaal heb ik - hopelijk op acceptabele wijze weten in te korten tot ruim 40 minuten. Gefilmd hebben Gary Blair (klavieraccordeon-wonder uit Schotland) en ik in Seu d’Urgell, Arsèguel en Puigcerdà.

27 juli - 2 augustus 2018
door Eduard Bekker

Plekken van opname waren de tuin van Hotel Andria en voor de kathedraal van Seu d’Urgell, de straten van het lieflijk compacte bergdorp Arsèguel, de weide achter de kerk en in de tent bij de kerk. Verder ook in het Casino Ceretà van de grensplaats Puigcerdà.

Vastgelegd heb ik zo onder meer Josep Vilarrubla en Èrika Weigand (Catalonië), Alina en Mikhaïl Khlebnov (Siberië), Gary Blair (Schotland), Grup Diàdona (Catalonië), Grup Revelhet (Occitanië), Josep Lizandra & Elías Porter (idem), Grup Eolina (Aragon), Grup Ttipika (Baskenland), La Viu Viu met Cati Plana, Eduard Casals, Marc Figuerola & Eugeni Vergés (Catalonië), Grup Üs Drü (Zwitserland), Liv Hallum, Ivan Garriga, Artur Blasco en Marien de Casimiro, Pere-Pau Ximenis en Simone Lambregts, Francesc en Alba Tomàs (allemaal uit Catalonië).

Meer over deze dagen:

Het nieuwe thuiskomen in Catalonië

De Harmonicahoek

27 juli - 2 augustus 2018
Voor trekharmonicaliefhebbers die tegen warmte kunnen, van rustieke compacte dorpjes en monumentale stadjes houden en ook geïnteresseerd zijn in balgmuziek uit andere delen van de wereld is de Trobada amb els acordionistes del Pirineu een uitgelezen gelegenheid.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Trobada Acordió           > Videocompilatie Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
De weide achter de kerk van Arsèguel is het centrale punt van het balgentreffen.