• De weide bij de kerk in Arsèguel: het centrale punt van de Trobada amb els acordionistes del Pirineu.


Van drie dagen uitgebreid naar een hele week

Druk harmonicaprogramma in Catalonië

  • Omslag van de jaarlijkse folder. Laia Font is mij overigens nog volkomen onbekend, maar dat zal aanstonds wel veranderen.


Voor trekharmonicaliefhebbers die tegen warmte kunnen, van rustieke compacte dorpjes en monumentale stadjes houden en een zit van drie uur overleven is de Trobada amb els acordionistes del Pirineu een uitgelezen gelegenheid.

27 juli - 2 augustus 2018
door Eduard Bekker

‘Trobada amb els acordionistes del Pirineu’ betekent ‘Ontmoeting met de Acordionistes del Pirineu’. Dat is eigenlijk een naam die verwijst naar de beginperiode van dit treffen dat tot stand kwam na het overlijden van dictator Franco. Men wilde toen de traditionele muziek van de lokale bevolking weer doen herleven en inmiddels is een volgende generatie daar stevig mee aan de slag gegaan.

  • Meelopend met de kinderoptocht op zondagavond door de straatjes van Arsèguel
Videostill: Gary Blair

Alle windstreken

Maar inmiddels heeft de organisatie de afgelopen jaren haar nek ook uitgestoken naar de rest van de wereld. Op de vrijdag, de zaterdag en de maandag zijn er drie grote concerten waarin muzikanten uit alle windstreken zijn aan te treffen, met één grote gemene deler: ze bespelen allen balginstrumenten en meestal is dat balginstrument de trekharmonica.

De auto

Per auto ben je hier het beste af, want het busverkeer is vrij summier. Toch is het me ook zonder de auto gelukt overal te komen. Vanuit Perpignan met o.a. het bekende Gele Treintje (met grondstroom!) en dan met een stukje trein en bus naar Seu d’Urgell. En met de bus en even omhoog liften is Arsèguel vanuit daar ook bereikbaar.

Hieronder heb ik het programma weer bijgevoegd. Mocht je toevallig in de buurt zijn, schroom dan beslist niet om in het weekend een kijkje in Arsèguel te nemen.

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Nieuws       > Nieuws uit 2018         > Acordionistes del Pirineu
Actuele mededelingen van een
onzer sponsors op Facebook: Zweverink Muziek.


Google Analytics Alternative