Nat begin, zonnig einde

Weer Trekzakfestival Enkhuizen trok minder publiek

Statieportret van enkele prominente deelnemers. Dies Nicolai en John de winter (tweede en derde van links) zijn er dit jaar voor het eerst. Geheel links Leo Bosch en tweede van rechts de auteur. Geheel rechts Christa van der Linden.
  • Statieportret van enkele prominente deelnemers. Dies Nicolai en John de winter (tweede en derde van links) zijn er dit jaar voor het eerst. Geheel links Leo Bosch en tweede van rechts de auteur. Geheel rechts Christa van der Linden.


Ook dit jaar vond weer het Trekzakfestival in Enkhuizen plaats als afsluiting van de Waterweek.

zondag 30 juli 2017
door Dick Steenbergen (tekst & foto’s)

Veel harmonicaspelers hielden vooraf de weeromstandigheden goed in de gaten, want aanvankelijk zag het er helemaal niet zo geweldig uit. Velen besloten uiteindelijk op het laatst om toch te gaan, want het zou gegarandeerd droog blijven, aldus de meest recente weermodellen.

Echter, niets was minder waar! Na een hartelijk ontvangst in de stationshal, restauratie of terras, alwaar iedereen elkaar na een lang weerzien begroette en zich voorbereidde op een gezellige muzikale middag, werden we tijdens de koffie getrakteerd op een gigantische plensbui!

Maar rond 13. 00 uur kon ‘het feest’dan toch echt beginnen! Doch een feest werd het niet meteen. Sterker: de start was moeizaam te noemen en dat lag geenszins aan de circa 100 ingeschrevenen die ieder op enthousiaste wijze hun muziek gingen vertolken. Het was het publiek dat het enigszins liet afweten onder de ietwat tegenvallende weersgesteldheden.

Wim Vijfwinkel met zijn inmiddels beruchte echofoon, oftwel ‘trompetharmonica’.
  • Wim Vijfwinkel met zijn inmiddels beruchte echofoon, oftwel ‘trompetharmonica’.


Genot

Maar niet getreurd: rond half drie zei de laatste regendruppel ons vaarwel en ging langzaamaan de zon haar werk doen.
Het geluid zwol aan en het publiek wist de weg naar alle harmonicaspelers nu wel te vinden. Een genot om alle enthousiaste muzikanten bezig te zien, samen te spelen of gesprekjes te voeren, al dan niet onder het genot van een drankje bij een van de plaatselijke uitbaters.
Daar zijn dit soort evenementen bij uitstek zeer geschikt voor.

Trompetharmonica

Bekenden en minder bekende harmonicaspelers traden op. Zo was bijvoorbeeld de Trompetharmonica, gemaakt door Wim Vijfwinkel uitvoerig te bewonderen.
Het duo DiJon (Dies en John uit het Oosten van het land) trad voor de eerste keer op in Enkhuizen en nodigden daarbij ook andere spelers uit met hen mee te doen.

Vergeet ook Theodora niet die met haar prachtige stem en expressie weer een vol podium trok. Age de Boer wist ook weer veel mensen muzikaal aan zich te binden. Ook muzikanten die op de achtergrond hun deuntjes speelden, alleen, samen of in groepjes, werden gehoord en kregen terecht waardering voor hun spel van het enthousiaste publiek.

Rond de klok van 17.00 uur ging een ieder weer zijn eigen weg. Een deel maakte gebruik van de maaltijd die - zoals we gewend zijn van de koks - weer verrukkelijk smaakte, begeleid met prachtige muziek van André Visser en zijn groep.
Een heerlijke dag om op terug te kijken. Dank aan allen die deze editie weer goed hebben georganiseerd!

Nog enkele foto’s als bewijs van een geslaagde middag, die in zijn geheel wel als minder druk werd ervaren:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > (Nieuws)archief       > Nieuws uit 2017         > Trekzakfestival Enkhuizen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)