De advertentie die de vermoedelijke dief plaatste. Op zich al heel verdacht: wie zet een Serenellini nou op zolder?
  • De advertentie die de vermoedelijke dief plaatste. Op zich al heel verdacht: wie zet een Serenellini nou op zolder?


Facebookgroepslid wees op Marktplaatsadvertentie heler

Gestolen Serenellini Wim Dictus terecht!

Wim Dictus met zijn trekharmonica voordat die werd gestolen. Het instrument is gelukkig nog helemaal in orde.
  • Wim Dictus met zijn trekharmonica voordat die werd gestolen. Het instrument is gelukkig nog helemaal in orde.


Het is gelukt. Dankzij het aanbod van tweedehands harmonica’s op Marktplaats en de oplettendheid van een regelmatige bezoeker van onze facebookgroep en website: de gestolen trekharmonica van Wim Dictus is weer boven water!

7 december 2014
Op deze advertentie stapte Wim Dictus af.
  • Op deze advertentie stapte Wim Dictus af.


Op zondag 7 december ging Wim naar de adverterder, die te goeder trouw lijkt, maar nu toch verdacht is van heling. Wim herkende zijn harmonica direct. Hieronder zijn relaas zoals het hij het plaatste in onze facebookgroep ‘Trekharmonica’

Vrienden,

Dankzij de opmerkzaamheid van Leo Bosch - een held - en vervolgens een mail hierover van eveneens attente Eduard Bekker, zag ik gisteren op Marktplaats mijn eigen Serenelllini te koop staan (zie foto). Deze was op 14 september jl. uit mijn auto gestolen toen ik op het Zakfest in Breda actief was als presentator.

Op advies van de politie ben ik vervolgens vandaag naar de handelaar in Y gereden, en ervoor gezorgd dat er twee goedgetrainde agenten in de buurt warren die ik kon bellen. Gelukkig heb ik meer verstand van muziekmaken, maar als acteur heb ik een magere rol opgevoerd van de belangstellende, beginnende speler. De handelaar kan zelf niet spelen en heeft geen benul van de economische waarde ervan op de tweedehands markt. Ik heb voorzichtig meteen die noten opgezocht die hoorden bij de personalisering van de GC-stemming, het ‘Frans Tromp-systeem’, dat Berend Kok zo noemde toen ik de trekzak bij hem aankocht in 2009. Maar binnen een seconde herkent de muzikant zijn eigen instrument, daar weten jullie alles van.

Buiten wachtend op de parkeerplaats kwam ik de beide agenten weer tegen met mijn Serenelllini op de achterbank. Ik heb hen even wat voorgespeeld, en ze zeiden “Ik wou dat ik dat kon”. Ik weet niet wanneer ik hem terugkrijg. Ik ben geduldig.
Op de andere foto zie je een print screen van een verwijderde advertentie van twee dagen voor de andere. ‘Zolderopruiming’, creatief woord voor als een junk een raar instrument uit de auto haalt en er niet op kan spelen.

Tot slot wil ik iedereen hier meer dan hartelijk bedanken voor het meekijken, mee-opletten, solidair zijn in mijn geval. Het bewijst dat met ons netwerk tweedehands trekzakken zo goed als onmogelijk ongestraft kunnen worden doorverkocht na diefstal.

Het bericht van de diefstal:

Serenellini Wim Dictus gestolen

De Harmonicahoek

dinsdag 16 september 2014
Mensen opgelet: kijk uit naar een zwarte Serenellini, 2,5 rijer. Afgelopen zondag 14 september gestolen in Breda uit de auto van Wim Dictus.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2014         > Serenellini Wim Dictus terecht Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)