Droge en zonnige dag tijdens de Waterweek

9e Enkhuizer trekzakfestival

Diatonische ikonen Age de Boer uit Assendelft en Gerard Gerritsen uit Zwanenburg in duet op het Enkhuizer trekzakfestival van 2014.
  • Diatonische ikonen Age de Boer uit Assendelft en Gerard Gerritsen uit Zwanenburg in duet op het Enkhuizer trekzakfestival van 2014.


Parel aan het IJsselmeer…, Haringstadt, Sleutel van de Zuiderzee…, ach er zijn vele omschrijvingen voor onze stad. En terecht! Door allerlei crisissen is veel van het vissers- en V.O.C.-stadje Enkhuizen verloren gegaan, maar er is gelukkig ook nog heel veel moois overgebleven. In dat Enkhuizen, met een oude binnenstad, en meerdere havens, is voor de 9e keer een Trekzakfestival georganiseerd.

zondag 27 juli 2014

Dit jaar, 2014, was het op zondag 27 juli. En helaas kon ik er daarom niet zijn, want ik was uitgenodigd om voor een soortgelijk festijn naar het Catalaanse Arsèguel te komen. En dat heb ik dan ook gedaan.

Hier een impressie uit 2013:

Muziek tegen historische achtergrond

De Harmonicahoek

zondag 28 juli 2013
Er zijn veel trekzakevenementen in Nederland door het hele jaar heen. Maar het jaarlijkse trekzakfestival in Enkhuizen spant in één opzicht toch wel de kroon. Heel de historische binnenstad wordt soldaat gemaakt door de wisseltonige brigade. Muziek tegen een achtergrond die helemaal klopt!

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2014         > Trekzakfestival Enkhuizen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)