OPTREDEN GAAT HELAAS NIET DOOR WEGENS GEBREK AAN AANMELDINGEN

Diatonisch op dreef op 13 april

Haagse Vogelwijk maakt GEEN kennis met trekzak

De trekharmonica is en blijft een onbekend instrument in Den Haag: het optreden in de Vogelwijk GAAT NIET DOOR wegens gebrek aan aanmeldingen. Mensen die achteraf gezien toch hadden willen komen, blijven altijd welkom in mijn werkruimte aan de Wilgstraat 61.

zondag 13 april 2014

Wat heeft een Grieks levenslied te maken met een Corsicaans nummer uit de 11de eeuw? En een deun uit de moerassen van Louisiana met een Duitse Polka uit Brabant. En een Zwitserse voorloper van de Rock’nRoll met een weemoedige Catalaanse deun over een Oom in Havana? Dat het allemaal muziekstukken zijn die Eduard Bekker op 13 april zal brengen op de trekharmonica. Bij mekaar een ruim een uur trekzak en bij elk nummer een anecdote. Het publiek zal tussen 15.30 en 17.00 uur aan de Papegaailaan 7 in de Haagse Vogelwijk beslist aan haar trekken komen, want trekharmonicaspeler Eduard Bekker presenteerde al eerder dit succesvolle programma.

Als trekharmonicaspeler is Eduard Bekker in Den Haag een opmerkelijke eend in de bijt: in de residentie wordt het instrument zelden bespeeld. Maar daar komt verandering in: een groep leerlingen heeft een gestaag uitdijende speelgroep gevormd, die maandelijks bijeenkomt en het enthousiasme voor het instrument geleidelijk verder verspreidt.

Geen accordeon

Wat het instrument is compact en met enige basiskennis in de muziek kun je er snel mee uit de voeten. Het instrument moet dan ook niet worden verward met de/het accordeon: de veel zwaardere grote broer. En ook niet met de bandoneon, die sinds het koninklijk huwelijk ook niet meer uit de hoofden van de mensen is te verbannen. Eduard Bekker zal deze verschillen tijdens zijn presentatie graag toelichten.

In de film

Aan de charmante zwevende klank heeft de harmonica in diverse films al een hoofdrol te danken, zoals Schultze get’s
the blues
en Los Viajes del Viento.

In Nederland bestaat er geen conservatoriumopleiding voor. Docenten zijn op één na allen amateurs. De passie loopt door alle rangen en
standen heen: een schoonmaakster die les geeft aan een piloot is geen uitzondering. Vooral in Friesland heeft de liefde voor het instrument zich enorm verspreid. Bijna elk gehucht heeft zijn trekharmonicagezelschap!

Familietreffen

Maar ook elders in Nederland is een netwerk van docenten en workshops ontstaan. Die bijeenkomsten lijken soms het karakter van een familietreffen te
hebben, want heel veel spelers kennen elkaar inmiddels van evenementen in het Enkhuizen, Zwanenburg, Barneveld, Veldhoven, Zwolle en Nijmegen

Op 13 april kunt u zich op bij Vergader@Home aan de Papegaailaan 7 verbazen over de veelzijdigheid van dit vaak kleine speelkastje.
Dit vanaf 15.30 tot 17.00 uur onder het genot van thee of koffie met een lekkernij.
De toegang is € 12,50 all in.

I especially loved the music!!!
If you have any possibility - please tell that man from me
how happy he made me with his pull-harmonica!!!
You must promise!!


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2014         > Trekzak in de Vogelwijk Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië