Ierse speler in gedurfd project.

The Munnelly Project

David Munnelly pakt op 1 februari groot uit in Oisterwijk.
  • David Munnelly pakt op 1 februari groot uit in Oisterwijk.


In Nederland wonen soms best aantrekkelijke vrouwen. Dat heeft een voordeel. Bijvoorbeeld dat goede muzikanten, zoals de bekende flamencogitarist Paco Peña, om die reden nogal eens hier blijven plakken.

zaterdag 1 februari 2014
Oisterwijk

Maar inmiddels lijkt zich nu ook een zeer talentvolle Ierse trekharmonicaspeler zich om die reden tussen ons te bevinden. Het is David Munnelly, die sommigen vast wel kennen. Ondermeer wegens zijn gastdocentschap bij Trek er es Uut 2012.

The Munnelly Project is het nieuwe geesteskind van deze Ierse knoppentovenaar. Met dit nieuwe project wil David zowel zijn eigen composities als de Ierse diatonische accordeon in een nieuw daglicht stellen.

Nieuw kwartet, nieuw project

Van Jos Creusen die onder de naam Groeten Uuit Oisterwijk optredens in die plaats organiseert, kreeg David de vraag om een concert te organiseren met muzikanten waarmee hij niet op reguliere basis samenspeelt. Zo ontstond het idee voor een nieuw kwartet en een nieuw project.

David moest niet lang nadenken wie hij daarvoor zou vragen en enkele e-mails later werd de groep gevormd. Gitarist Shane Mc Gowan, met wie hij jarenlang op de planken stond met de David Munnelly Band werd aangesproken, maar ook Lorcan Fahy, een jonge getalenteerde violist en Soetkin Collier, een Vlaamse zangeres met een zeer krachtige stem.

Deze drie muzikanten zijn geschoold in het traditionele repertoire maar zijn zeer ruimdenkend en staan open voor nieuwe invloeden. Eigenschappen die naadloos aansluiten bij waar David op z’n strafste in is…

Komt het allemaal zien er horen op:

 
 
 

Zaterdag 1 februari

20.00 uur

Tilliander

Spoorlaan 82C

5061 HD  OISTERWIJK

Entree: € 20,–


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2013         > The Munnelly Project Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië