Balgen doen wolkendek breken

Open Trekzakfestival Zwolle prima familiefestijn

Hoewel het ‘s ochtends nog stevig had geregend, werd het ’s middags mooi weer in Zwolle. Wouter Kuyper kon zijn workshop dan ook in de open lucht geven.
  • Hoewel het ‘s ochtends nog stevig had geregend, werd het ’s middags mooi weer in Zwolle. Wouter Kuyper kon zijn workshop dan ook in de open lucht geven.


Het Doepark Nooterhof in Zwolle is een prima plek voor een groot opgezet harmonicagebeuren. En al helemaal als het mooi weer is. En dat is het uiteindelijk ook geworden. Er is geworkshopt, gedanst op BalkFolk en al dan niet spontaan samen gespeeld in het vrije veld. Binnen toonden trekharmonicaspecialisten op de muziekmarkt hun waar.

zondag 8 september 2013
door Eduard Bekker
Verbazend dat ik toch regelmatig nieuwe namen op het gebied van de trekzak tegen kom. René Krol, hier met partner Marianne Wynen, kende ik bijvoorbeeld nog niet.
  • Verbazend dat ik toch regelmatig nieuwe namen op het gebied van de trekzak tegen kom. René Krol, hier met partner Marianne Wynen, kende ik bijvoorbeeld nog niet.


In het hoofdgebouw waren vijf trekzakworkshops te volgen, door Mark Söhngen, Lieneke van der Veen, Wouter Kuyper, René Krol en Hans van Bree. Wouter Kuyper verkoos door het mooie weer zelfs de open lucht voor zijn workshop.

Kinderen

Kinderen waren ook welkom: er is een keur aan educatieve speelapparaten, ook op het hydraulische vlak: ze brachten bijvoorbeeld enkele pompsystemen - zoals de vijzel - in werking.
Omdat de Nooterhof ook altijd vrij toegankelijk is voor gewone mensen, maakten veel toevallige bezoekers voor het eerst kennis met het fenomeen ‘trekharmonica’ en haar mogelijkheden: ieder speelde op het gras - zoveel mogelijk buiten elkaars gehoorsafstand - zijn of haar lievelingsrepertoire, van smartlap tot swing.

Harmonicabouwer Frans van der Aa toont zijn werk in losse onderdelen: zeer fraai afgewerkt hout.
  • Harmonicabouwer Frans van der Aa toont zijn werk in losse onderdelen: zeer fraai afgewerkt hout.


Balfolk

Na afloop van de workshops konden was er Balfolk met instructie voor de beginners. Folkzien (René Krol en Marianne Wynen) , Wouter Kuyper en Sprank deden de beentjes de lucht in gaan.

 


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2013         > Open Trekzakfestival Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië