Castagnari gesampled

‘Bettieakkumaai?’

Noud Martinali - in zijn werkplaats - speelt ‘30 februari’ op een van zijn harmonica’s, een in BesEs gestemd exemplaar.
  • Noud Martinali - in zijn werkplaats - speelt ‘30 februari’ op een van zijn harmonica’s, een in BesEs gestemd exemplaar.


Tja, de techniek staat voor niets. Ad Kwakernaat stuurde ons zijn nieuwe bundel: een uitgave van eigen composities van onze eigenste Noud Martinali, laatste maker ter wereld – voor zover ons bekend – van de tweerijige lepelbasser. Het viel ons al op, dat Ad de stukken op de bijgeleverde cd al zo fraai gelijkmatig in heeft gespeeld.

Dat klopt: de muziek is ingeklopt als bladmuziek en wordt digitaal afgespeeld, waarvoor de tonen van de Castagnari Mark 12 keurig zijn ingesampeld door Guy Roelofs uit Breda; ‘Beste Binnenstad 2010’, overigens.

vrijdag 29 oktober 2010
door Eduard Bekker

Het verschil is wel te horen: hierboven een videofragment, waar Noud deze compositie speelt op een van zijn eigen gebouwde tweerijers (fraaie bassen, overigens, op deze BesEs) en hieronder het ‘Midi’-bestand, waarvan we hopen dat meer mensen het in de toekomst mogen gebruiken: het zou het afdraaien van je eigen ingeklopte bladmuziek een stuk realistisch klinkende kunnen maken.


En nu digitaal...


30 Februari, zoals het als digitale versie op de cd staat, die wordt meegeleverd met de bundel ‘Bettieakkumaai’ (in CF, dus).


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2010         > Noud Martinali Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)