Volkskrant: lied enige oprechte moment

Remco Sietsema (The Tunes) schittert in Meral’s Harem

Meral’s Harem in actie op tijdens de opening van het Uit Festival Den Haag met Meral Polat (zang), Reint van den Brink (gitaar), Jan Rijksen (drums) en Remco Sietsema aan de trekharmonica.
  • Meral’s Harem in actie op tijdens de opening van het Uit Festival Den Haag met Meral Polat (zang), Reint van den Brink (gitaar), Jan Rijksen (drums) en Remco Sietsema aan de trekharmonica.


Stom. We gingen met het handboek van de Haagse Open Monumentendag op weg door de stad, maar kwamen er na diverse gesloten deuren achter, dat we een week te vroeg waren. De fietstocht was echter niet voor niets, want op het Lange Voorhout belandden we in de opening van het Uit Festival Den Haag.

zondag 5 september 2010
door Eduard Bekker

Tot mijn niet geringe vreugde was ik daar getuige van een song uit het ‘reality toneelstuk’ Retour Hollandse Spoor: ‘Den Haag mijn Lief’. Een prachtige zong vol weemoed, die me het gevoel gaf, dat ik niet de enige ben die van Den Haag het meest houdt, als hij denkt aan hoe het ‘vroegâh’ was.

De song werd vertolkt door ‘Meral’s Harem’, waarvan ik vermoed dat de naam enkel op het muzikale vlak betrekking heeft. Erg leuk vind ik natuurlijk bij deze typisch Haagse deun de bijdrage van trekharmonicaspeler Remco Sietsema. We kennen hem al van de The Tunes.

Ik heb de song integraal gefilmd. Helaas is de meest stabiele greep van mijn digitale foto-apparaat die waar je onverhoeds het linker kanaal van de stereo-microfoon dichtknijpt. Bovendien had de camera wat problemen met scherpstellen bij tegenlicht.
Excuses hiervoor. De ondervinding leert.

Een Volkskrant-recensent laat weinig van het toneelstuk heel in de krant van maandag 6 september. Alleen de bijgevoegde song kan daar de toets der kritiek doorstaan.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2010         > Retour Holl. Spoor Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië