Ad Kwakernaat

Ad Kwakernaat: gevormd door de ‘groten der aarde’ ...
  • Ad Kwakernaat: gevormd door de ‘groten der aarde’ ...
Foto: Gert-Jan Kamphorst

Ad kwam op 28-jarige leeftijd door een radio-uitzending van de BRT in 1980 in aanraking met de trekzak en kreeg in Dworp (later Gooik) zijn eerste lessen van Wilfrid Moonen van ’t Kliekske. Hij raakte er helemaal verslingerd aan dit instrument.

Daarna kreeg hij les van zo'n beetje alle groten der aarde: Frans Tromp, Mark Söhngen, Geert Oude Weernink, Ricardo Tesi, Tony Hall, John Kirkpatrick, Jean Blanchard, Antonio Rivas, Wilem Schot, Karel van der Leeuw, enz.

Daarnaast vervaardigt en verkoopt hij boeken met CD's zoals de Rijke Armoede, Squeezeboek, Vlaamse muziekskes en –danskes, Ierse liedjes, Meerstemmig en Dubbeltonig, Kleuterliedjes en dansjes met cijfernotatie voor harmonica’s en produceert hij ook de boeken van Mark Söhngen, Karin Geelen, Frans Tromp, John van der Pluijm, Ben Huisman en Mieke Smits. Als het maar met trekzakken te maken heeft.

Ad is ook 7 jaar hoofdredacteur van het Diatonisch Nieuwsblad geweest en doet het met lesgeven tegenwoordig wat rustiger aan en geeft alleen thuis nog privéles aan een 10-tal leerlingen. Ook op het Doorslaande Tongenweekend en bij Trekeresuut geeft hij regelmatig workshops en af en toe een uitstapje naar Hindeloopen of Amsterdam.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2010         > Diat. Ontmoetingsdag           > Bio Ad Kwakernaat Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië