Diatonische Ontmoetingsdag 2010

Wordt de deze dag weer net zo succes als die van vorig jaar? Kom ook en weet het antwoord!
  • Wordt de deze dag weer net zo succes als die van vorig jaar? Kom ook en weet het antwoord!


Na twee zeer succesvolle ‘Diatonische ontmoetingsdagen’ in Veldhoven in ’t Oude Slot in Veldhoven kunnen we het niet meer laten. We organiseren dit zeer gezellige en muzikale feest voor de derde keer.

zondag 29 augustus 2010
door Ad Dams

 

Workshop zonnige muziek met een Brabants tintje

We beginnen ’s morgens om 9.30 uur met een workshop onder de inspirerende begeleiding van Ad Kwakernaat. Aan de hand van een paar mooie muziekstukken zal de workshop van Ad zich met name bezig houden met ritmiek. Hij gaat aan de slag met de melodie en het ritme van ‘de Beguine’. Dit is een hele swingende en zonnige deun en ligt bovendien in het verlengde van het ritme van ’t Brabantse Land en die gaat Ad vandaag ook doen.
De muziek en de midi’s worden enkele weken van tevoren toegestuurd via de mail. De workshop richt zich op ‘begonners’ en de middengroep.
Je hoeft geen gevorderde speler te zijn. Als je maar wat wil leren en plezier met muziek wil maken. De workshop eindigt om 12.30 uur.
Deelname kost € 17,50, koffie en lunch inbegrepen. Bij aanmelding graag doorgeven of je vlees of vegetarisch wilt.

Deze workshop is inmiddels vol!

 

Ad Kwakernaat

De Harmonicahoek

Ad kwam op 28-jarige leeftijd door een radio-uitzending van de BRT in 1980 in aanraking met de trekzak en kreeg in Dworp (later Gooik) zijn eerste lessen van Wilfrid Moonen van ’t Kliekske. Hij raakte er helemaal verslingerd aan dit instrument.

> Meer

 

’t Oude Slot in Veldhoven bevindt zich in een verantwoord romantische omgeving voor dit diatonische gebeuren.
  • ’t Oude Slot in Veldhoven bevindt zich in een verantwoord romantische omgeving voor dit diatonische gebeuren.


Open podium

Vanaf 13.00 is er weer een open podium. Vanaf dit tijdstip zijn alle andere trekzakspelers en het publiek welkom. Iedereen die wil kan dan zijn muzikale talenten weer over het voetlicht brengen. Dit jaar gaan we proberen om zoveel mogelijk verschillende typen diatonische trekzakken naar Veldhoven te halen. Tot nu toe waren de 1 – 2 en 3 rijers en Wieners goed vertegenwoordigd maar we misten toch de concertinas en de bandoneons. Dat zijn prachtige instrumenten en we weten gewoon dat er hele goede bespelers en bouwers rondlopen . Deze mensen willen we dan ook met nadruk uitnodigen om hun repertoire ten gehore te brengen. Diegenen die niet willen optreden maar toch muziek willen maken, alleen of met anderen, kunnen onder de bomen rond ’t Oude Slot een gezellig plaatsje zoeken.

Markt

Uiteraard is er weer de markt met stands waar iedereen kan zoeken naar het instrument dat men altijd al wilde hebben. Het aanbod varieert van antiek tot nieuw:

Kortom: dit mag je niet missen. Kleine reparaties kunnen ter plekke worden uitgevoerd!

De innerlijke mens..

En als iedereen zijn muzikale honger heeft gestild en zijn maag voelt knorren dan hebben we weer onze onovertroffen voedsel- en drankvoorziening met lekkere hapjes tegen muzikale vriendenprijsjes en uiteraard ontbreken ons eigen merk bier en andere drankjes niet..

Wij kunnen bijna niet wachten tot het zover is. Naast alle bekenden van de afgelopen jaren hopen we een heleboel nieuwe bezoekers en muzikanten te begroeten en uiteraard gaan we ervan uit dat het net zo’n prachtig weer wordt als voorheen. In combinatie met het prachtige Oude Slot en de omgeving wordt het dan weer onvergetelijk.

Entree: € 2,–

 
Inlichtingen: Ad Dams, Peter van der Palen, Lia
Tel: 040-2525329, of mail


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2010         > Diat. Ontmoetingsdag Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië