De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2010     Hier staat niets. The Samuraï
Berend_Kok.gif Toon_Sileon.gif zweverink.gif casa_nuova.gif
Teller
Bruno Le Tron, David Munnelly, Markku Lepistö, Didier LaLoy en Ricardo Tesi vormen de gelegenheidsformatie ‘The Samuraï’.

Ken je dit adembenemende stel???

Een unieke ontmoeting van zes diatonische accordeons uit alle hoeken van Europa, dat kon je verwachten van het gelegenheidscollectief The Samuraï. In mei trokken deze zes harmonicaspelers zich terug 'Au Chantier' in Correns, in de buurt van Aix en Provence in Frankrijk. Daar gingen The Samuraï op 21 mei 2010 in première tijdens het festival Joutes de Printemps. Daarna vertrokken ze onmiddellijk richting noorden voor hun deelname aan Airbag 2010.

mei 2010
door Marry van Zanten

En als we ook nog verklappen dat naast Didier Laloy (België), David Munnelly (Ierland), Riccardo Tesi (Italië) ook nog Marc Perrone (Frankrijk), Bruno Le Tron (België) en Markku Lepistö (Finland) daar de dienst uitmaakten, dan begrijp je dat deze balgisten garant stonden voor een uitzonderlijke avond.

Het programma presenteerde de boeiende geschiedenis van het accordeon als een avontuurlijke muzikale reis door West-Europa, verteld door de vingers van zes indrukwekkende accordeonvirtuozen.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder