Charlotte Mutsaerts in Het Uur van de Wolf

De Schrijfster, de Trekzak en de Hond

Ik zag onlangs een aflevering van Het Uur van de Wolf, op 2 april, over de wereld van Charlotte Mutsaers. Nederlands schrijfster, die kort geleden de P.C. Hooftprijs voor haar oeuvre ontving. Een bijzondere vrouw, die bijzondere boeken schrijft!

2 april 2010
door Marry van Zanten

Ik was verbijsterd door de eerste 1.25 minuut van de uitzending: ze speelt er op een Hohnertje en geniet daar duidelijk van. Ergens verderop in de documentaire speelt ze ook nog heel aardig op een eenrijer, om precies te zijn: van 21:45 – 22.30. Haar foxterriër huilt er niet onverdienstelijk doorheen…

Tenslotte nog een prachtige tekening op 24:38 met als spreuk:

Een ooievaar die trekzak speelt
Heeft maling aan de kinderteelt

Zo zie je dat zelfs in de ‘hoge’ cultuur de trekzak een mooie plaats krijgt.

Reactie Charlotte Mutsaers

Wat een leuke en aardige reactie. Heb de fantastische site ook al bekeken en vervloek mezelf dat ik de laatste jaren maar zo weinig heb gespeeld. Kwam ook doordat onze derde hond (overleden eind 2007) er keihard doorheen blafte.
Onze hond nu doet dat niet maar nu wonen we weer in een gehorig huis.
Wel speel ik altijd als we in Frankrijk zijn. Ik vind het een van de allerleukste dingen om te doen!
 
Mijn techniek is uiteraard niet bijzonder goed maar ik speel wel met plezier en heb de gave dat ik zowat alles wat ik hoor meteen met de rechterhand kan naspelen.
Helaas beheers ik de bassen niet. Bij de eenrijer is dat geen probleem maar bij de tweerijer wel (dan doe ik maar wat).
Heb heel veel wijsjes in Frankrijk opgepikt, o.a. dat eerste, en dat tweede wijsje op de melodeon komt van een plaat, die ik nu even niet kan vinden [...].
 
Weet je wat ook leuk is: eveneens jaren geleden heb ik les gehad van de toen nog trekzak spelende Carel Kraayenhof! Ik was naar een trekzakdag in Gouda gegaan en hoorde hem daar spelen. Dat was zo steengoed dat ik hem vroeg of hij me les wou geven. Bleek dat hij ook in Amsterdam woonde!
Hij heeft me ongeveer twee jaar les gegeven. Ik heb heel veel van hem geleerd op allerlei fronten en ook meegemaakt dat hij de bandoneon ontdekte. We hebben nog steeds contact en hij heeft me voor de PC Hooftprijs een mooie CD opgestuurd.
 
Dag!
hartelijke groet,
Charlotte Mutsaers


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2010         > Charlotte Mutsaerts Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)