Dervish uit Ierland: kanshebber op Eurovisiesongfestival 2007?
  • Dervish uit Ierland: kanshebber op Eurovisiesongfestival 2007?


Dervish naar Songfestival met nummer over Praagse Lente

Ierland ‘diatonisch’ achteraan in Eurovisie

Was het in 2003 dat ‘Urban Trad’ op het Eurovisie-songfestival maarliefst op de tweede plaats eindigde met ‘Sanomi’ en begeleid door Didier Laloy op een Castagnari, dit jaar leek Ierland hoge ogen te gooien met een song van de formatie Dervish, en – hoe kan het ook anders - weer onder begeleiding van een trekharmonicaspeler! Maar dat pakte anders uit.

zaterdag 12 mei 2007
door Eduard Bekker

Alhoewel presentator Paul de Leeuw eerst hoog op gaf van deze kandidaat, sprak hij na afloop van het optreden van een ‘zweefteef’. En inderdaad; hog even terugkijkend moet er iets zijn misgegaan. Op de een of andere manier klopt het niet, alsof de muzikanten en zangeres elkaar niet leken te horen. Ierland eindigde ergens onderaan.
Hoe jammer, want het nummer had best kans, omdat het afweek van de rest. Het songfestival lijkt steeds meer op een opgepimpt cellofaangebeuren: als je met je ogen dicht luisterde naar de compilatie afgelopen donderdagavond, was het nauwelijks nog mogelijk om de overgangen tussen de verschillende bijdragen te horen, die steeds meer op computercomposities zijn gaan lijken.

Wat voor een harmonica heeft Shane Mitchell hier om zijn lijf?
  • Wat voor een harmonica heeft Shane Mitchell hier om zijn lijf?


Overigens lijkt het er toch op, dat de harmonica eigenlijk min of meer voor spek en bonen meedoet, evenmin als bij het optreden van Urban Trad in 2003, was het iets van het instrument te horen

Nagtegaal

Maar ook Nederland legde het – hoe voorspelbaar onderhand – weer af. Ach, waarom hebben ze niet gekozen voor Aedon, die naar ons gevoel veel kansrijker zou zijn geweest. Zelfs de Oosteuropese en Turkse kiezers zouden beslist voor de charmes van deze drie pure meiden en de minste zo pure Wim Nagtegaal zijn gezwicht.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief 2007 - In de media Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)