De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Archief    Hier staat niets. 2005     Hier staat niets. Nieuws uit 2005 - Cursusinformatie
casa_nuova.gif Berend_Kok.gif zweverink.gif Toon_Sileon.gif
Teller

Nieuwe cursussen in Amsterdam

Eind januari gaat bij Trekharmonica’s Amsterdam (een werkgroep van de Stichting Volksmuziek Nederland) de volgende serie van 6 lessen van start. Tweewekelijks zijn cursussen te volgen op vier verschillende niveaus.

Ook deze keer zijn er weer interessante thema’s. Wat dacht u van ‘Spiel es nokh ein mahl’, een cursus ‘Klezmer’ op trekharmonica, gegeven door een door de wol geverfde Klezmer-muzikant en trekharmonica-docent? Of ‘Begeleiding van Zang’ waarin de trekharmonica als begeleidingsinstrument centraal staat?

Ook de beginnende speler komt volop aan zijn trekken in Amsterdam dit seizoen. Er wordt een brede basis gelegd met de cursussen ‘Maestro… muziek’ of de ‘Trekharmonica Trukendoos’. Op niveau 2 (de BegOnners) wordt gewerkt aan specifieke technieken, zoals het spelen van ingewikkelder akkoorden of een soepele overgang naar andere maatsoorten. ,

Het Amsterdamse aanbod beperkt zich dit seizoen overigens niet tot trekharmonica’s! Wouter Kuyper en Frans Tromp geven de komst van ‘bal folk’ in de regio Amsterdam een impuls door een unieke cursus ‘Bal Folk’ spelen voor gemengd orkest te organiseren.

Inschrijven is nog mogelijk, maar wees er snel bij, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder