Aandacht voor de diatonische wederopstanding

‘DJ Koene’ op internet

Op www.live365.com zijn diverse folkuitzendingen (geen podcasts!) te beluisteren, waaronder nu dus ook van ‘Folk-Dj’ Peter Koene.
  • Op www.live365.com zijn diverse folkuitzendingen (geen podcasts!) te beluisteren, waaronder nu dus ook van ‘Folk-Dj’ Peter Koene.


Dutch Folk Radio besteedt in haar novemberuitzending aandacht aan de geschiedenis van de harmonika revival in Nederland. Traditionele spelers als Piet de Jong, Cees Eekels, Herman Oudenampsen en Drik te Bruyn zijn te horen, naast hun herontdekkers Frans Tromp en Kees v.d. Poel.

vrijdag 18 november 2005
door Eduard Bekker

Verder een aantal bekende spelers uit het begin van de revival (1975 – 1985) zoals Jaap Oudesluijs, Mark Söhngen, Karel v.d. Leeuw en Ad Kwakernaat en muzikanten van latere jaren als Irina Sarolea, Judica Lookman, Cornee Hoogervorst, Wytze Pieter Kikstra en Wouter Kuyper.

De geschiedenis van de harmonikarevival is tot op heden nergens uitgebreid en volledig beschreven. Peter Koene, de maker van het programma, staat dan ook open voor commentaar, verbeteringen een aanvullingen.

Dutch Folk Radio is een nieuw initiatief van Peter Koene. De ‘uitzendingen’ zijn te beluisteren via internet. Het is de bedoeling dat elke maand een nieuw programma wordt gemaakt.
 

Helaas is Peter Koene overleden in 2013. De podcasts van hem zijn helaas ook niet meer te beluisteren.

De speellijst:


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2005 - In de Media Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)