Workshop Andrea Capezzuoli

Kort maar krachtig

Andrea Capezzuoli in de concertzaal van de Stedelijke Muziekschool van Groningen. Leerling voor leerling wordt kritisch beluisterd.
  • Andrea Capezzuoli in de concertzaal van de Stedelijke Muziekschool van Groningen. Leerling voor leerling wordt kritisch beluisterd.
Foto: Eduard Bekker

Gekoppeld aan hun optreden in Groningen in de Stedelijke Muziekschool op zondagavond 13 november heeft de Noord-Italiaanse folkgroep Din Delòn enkele workshops gegeven – ook voor trekharmonika. De cursus was kort: slechts 1 dag + 1,5 uur op zondag. Opmerkelijk zijn met name de aanwijzingen geweest, die harmonicaspeler Andrea Capezzuoli gaf over het basgebruik.

zaterdag 12 en zondag 13 november 2005
door Eduard Bekker

Din Delòn vertoefde in de stad op uitnodiging van de Stichting Folk Groningen. de korte tijd die voor hem beschikbaar was, wist Andrea ons uit te leggen, dat je bij een 6/8 maatDde eerste bas wat langer ingedrukt moet houden. Dat geldt ook bij de scottisch en de polka. Bij een wals kun je de sentimentaliteit opvoeren door bij de derde maat de accoordtoets op een subtiele wijze iets langer vast te houden. Bij wisseling van accoorden kan het ook heel goed klinken ‘lange’ bassen te gebruiken.

Overigens gaat dat niet altijd op. Met name als je over één rij speelt kan dat niet. Hieronder een paar videofragmenten, vastgelegd met de ‘armeluiskijkshopcamera’ van onze webmaster.

Foto: Eduard Bekker

Weinig aandacht voor folk

Verbazend was de opmerking van Andrea dat er in zijn regio weinig aandacht voor de traditionele regionale muziek bestaat. Als er al interesse voor folk is, is het Ierse. Waar hebben we dat toch eerder gehoord? En ze hebben in Italië nog wel zulke mooie volksmuziek...

Op deze pagina zal dezer dagen ook de bladmuziek van de workshops verschijnen, terwijl je dan tevens kunt horen hoe Andrea Capezuolli de stukken heeft ingespeeld.
Tevens plaatsen wij nog enkele videofragmenten.

Bladmuziek workshop Din Delòn, Groningen 2005

De Harmonicahoek

Hier vind je de stukken die Andrea Capezzuoli heeft ingespeeld tijdens de worshop van de Stichting Folk Groningen in de Stedelijke Muziekschool op 12 en 13 november 2005.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Nieuws uit 2005         > Andrea Capezzuoli in Groningen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)