Hindeloopen 2005

Aage de Boer en Carola Walther uit Krommenie kwamen speciaal voor deze dag van overzee.
  • Aage de Boer en Carola Walther uit Krommenie kwamen speciaal voor deze dag van overzee.
Foto: Roel Zuiderbaan

Alweer voor de 12 keer is zaterdag 8 oktober de trekharmonicadag georganiseerd in De Foeke in Hindeloopen. De zaal als vanouds leuk versierd met oude zeilen en visnetten dat voor een toepasselijk sfeertje zorgde.

zaterdag 8 oktober 2005
door Roel Zuiderbaan
Helaas waren er dit jaar niet zo veel clubleden die wat van zich lieten horen. We hopen dat ze er volgend jaar wel zullen zijn. Wel waren er de vaste clubleden die speelden zowel in als buiten de zaal, o.a. bij de oude sluis van Hindeloopen, zoals Gerrit, Ria, Afke en Dieuwke.
  • Helaas waren er dit jaar niet zo veel clubleden die wat van zich lieten horen. We hopen dat ze er volgend jaar wel zullen zijn. Wel waren er de vaste clubleden die speelden zowel in als buiten de zaal, o.a. bij de oude sluis van Hindeloopen, zoals Gerrit, Ria, Afke en Dieuwke.


Dit jaar was Berend Kok uit De Wilp om nieuwe leden van een nieuw of tweede hands trekzak te voorzien, of een nieuw bladmuziekboek of iets anders op het gebied van trekharmonica muziek.
Op het open podium werd er door diverse mensen uit het gehele land gespeeld, o.a. uit Assendelft en Krommenie.

De workshops waren snel vol, de beginners waren met 18 personen aan het spelen o.l.v. Jitske de Boer.
De workshop van Wietze Pathuis was ook vol, hij had wel twee workshops kunnen geven zoveel mensen wilden wel bij hem komen.

Kistje

Ook was er weer de jaarlijkse verloting om een beetje uit de kosten te komen, met het fel begeerde in Hindelooper stijl beschilderd kistje voor het opbergen van de trekzak dat een waarde vertegenwoordigt van ongeveer 120 euro.

Met als slotact een gezamenlijk optreden van alle mensen die die middag hebben gespeeld onder leiding van Albertus v/d Plaats. Op het einde van de middag was er het evergreen koor ‘Tusken wal en skip’ uit Workum dat voor een gezellige sfeer zorgde, en dat de hele zaal nog even lekker mee kon zingen.

De club kan tevreden zijn met de zeer goed bezochte dag in het prachtige stadje Hindeloopen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2005         > Hindeloopen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)