Sail 2005

Hohnerend en housend naar het IJ

Welk instrument is bij uitstek geschikt als begeleiding voor Sail 2005? De vele voorbijvarende boten die enthousiast reageerden op de aanwezigheid van De Harmonicahoek op de ‘Maria’ uit Scheveningen wisten het wel.

woensdag 17 augustus 2005
door Eduard Bekker

Als speciale gast van cateringbedrijf Bami Kwa uit Den Haag was De Harmonicahoek uitgenodigd om bij te dragen aan stemming aan boord tijdens de opening van Sail 2005 op het Noordzeekanaal. Die was dan ook opperbest, maar de eerlijkheid gebiedt ons hierbij ook te wijzen op het uitstekende weer en het prima eten, die daar zeker ook aan hebben bijgedragen.

De ‘Maria’ had gekozen voor een zeer rustig vaartempo en we werden dan ook voortduren ingehaald door andere – luid toeterende – schepen, waarbij de getrokken C-bas en de hard getrokken D-bas van de Hohner zeer goed van pas kwamen om op gepaste wijze te kunnen antwoorden, met menige enthousiaste reactie van de langsvarenden tot gevolg. De Harmonicahoek moet vele malen op de foto zijn gezet op deze dag.

House

Maar gepauzeerd moest er ook – zij het niet vrijwillig. Ook de house-generatie liet namelijk zich niet onbetuigd: het betekende dat er op (on-)gerelde tijden een schuit met twee loeigrote boxen passeerde met een peninant en zeer overheersend 'oentsj-oentsj'. Volkomend inzichzelf gekeerd hosten en housten de passagiers langszij, zo inzichzelf opgaand, dat het gebeuren rondom hen volkomen aan hen voorbij leek te gaan. Een groot gemis, want het IJ en Noordzeekanaal, bekleed met een zee van windjammers en vele andere zeer uiteenlopende scheeptstypes zie je maar eens in de vijf jaar.

Overigens was het opmerkelijk hoe weinig ‘levende' muziek er aan boord was van de passerende schepen. Zonde!


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2005         > Sail Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)