Foto: Kees Hoogma

Diatonisch loodsen naar Sail 2005

Als loodsen van het Loodswezen te Amsterdam-IJmond hadden we het behoorlijk druk met al die extra schepen tijdens de Sail Amsterdam. Enige ontspanning tussendoor is dus noodzaak en dat bereik je natuurlijk het beste door zilte liederen te zingen onder begeleiding van muziek op…een authentieke trekzak…...

dinsdag 16 augustus 2005
door Onno Amse

Het is ondertussen traditie om bij dit soort evenementen een collega middels de authentieke loodsbotter Texelstroom (anno 1906), en onze acht-mans ‘whaler’ Laura-G (werd vroeger gebruikt bij de walvisvangst) aan boord van een windjammer te zetten. (Scheveningen, Amsterdam/IJmuiden, Den Helder).

Zo ook dit jaar, op de dag voorafgaande aan de Sail-in parade, wanneer de meeste tall ships vanaf zee naar binnen geloodst worden om plaats te nemen in het havengebied rond het Noordzeesluizencomplex.
Musicerend wachtten wij daar zo'n 3 mijlen west van de pieren van IJmuiden, aan boord van onze noordzeebotter al kruisend de komst van de driemastbark Statsraad Lehmkuhl af.

Ook na de beloodsing pakten we de zakken weer ter hand en voeren al zingende en spelende de IJmuidense haven binnen…....het toegestroomde publiek (voor óns?) bleek razend enthousiast!

Hart van Nederland

’s Middags, langszij aan de visafslag in de Vissershaven, kwamen drommen mensen voorbij die genoten van de vrolijke muziek. Tweestemmig op de Hohners klinkt toch wel geweldig ! Ook lokten we op deze manier een cameraploeg naar ons toe en na een niet gepland optreden in ‘Hart van Nederland’ was het 'Bekende Nederlander'-schap een feit………..


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2005         > Sail 2005 Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)