Op de Jutberg

Soerense Harmonicadag groot succes

Volksmuziek wordt van generatie op generatie overgedragen. Hier gebeurt het letterlijk. De Terschellinger speelman Arie Doeksen jamt op een terras met twee jongere deelnemers aan de Soerense Harmonicadag.
  • Volksmuziek wordt van generatie op generatie overgedragen. Hier gebeurt het letterlijk. De Terschellinger speelman Arie Doeksen jamt op een terras met twee jongere deelnemers aan de Soerense Harmonicadag.
Foto: Harry Lems

Na 15 maal Dorpshuis, werd de Laag Soerense Trekharmonicadag van zondag 12 juni een buitengewoon groot succes op het Vakantiedorp ‘De Jutberg’. Rondom de kantine, in alle hoeken en gaten, zelfs in het zg ‘Harmonicahol’, werd driftig en gezellig samengespeeld. Harmonicaspelers, zijn gezelligheidsdieren, maar ook heel veel bezoekers houden van deze muziek en dat bleek.

31 juli 2005
door Harry Lems

Op deze dag, 12 Juni (de Soerense Trekharmonicadag is altijd 2e Zondag in juni), kwamen 607 spelers en bezoekers om te genieten. Een nieuwe lokatie is toch altijd even afwachten, maar een ieder was dolenthousiast, reacties van “dit hadden jullie jaren eerder moeten doen” of “tjonge wat is dat hier mooi, fijn en gezellig”, waren dan ook niet van de lucht.

Afwisselend

Zoals altijd is het podiumprogramma in Laag Soeren erg afwisselend met dit jaar;
Arie Doeksen, helemaal van Terschelling gekomen, Die Lustigen Vagabunden uit Eerbeek en Hannes uit Bad Bentheim (BRD), Tegeliek uit Rheden, Noa Warktied uit Empe en ‘even iets anders’; de mondharmonica’s van de Hohner Boys uit Gaanderen.

De organisatoren, ‘De Trektuters’ uit Laag Soeren, chef en personeel van ‘De Jutberg’, waren na afloop zeer tevreden en blikken voldaan terug op een zeer geslaagde dag.
 

Een blik de tot de nok toe gevulde zaal.
  • Een blik de tot de nok toe gevulde zaal.Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Nieuws uit 2005         > Soerense Harmonicadag Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië