Harmonicainfobeurs 2002

Het gaat eigelijk best goed met de zaken van bandoneonmaker Harry Geuns. Waar zou dat toch aan liggen ....?
 • Het gaat eigelijk best goed met de zaken van bandoneonmaker Harry Geuns. Waar zou dat toch aan liggen ....?


Karel van der Leeuw en Henk Kuik. Vriendschappelijke concurrenten, zoals u ziet.
 • Karel van der Leeuw en Henk Kuik. Vriendschappelijke concurrenten, zoals u ziet.


Toon Sileon uit Terborg was ook vertegenwoordigd.
 • Toon Sileon uit Terborg was ook vertegenwoordigd.


Niet alleen harmonicabouwers en -verkopers waren er. Hier ziet u bijvoorbeeld Sietske Smit, die vooral muziek voor drierijers uitgeeft.
 • Niet alleen harmonicabouwers en -verkopers waren er. Hier ziet u bijvoorbeeld Sietske Smit, die vooral muziek voor drierijers uitgeeft.


Bij trekzakspelers wordt vaak gedacht, aan gemoedelijke dikbuiken. Dat laatste hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Hier harmonicadocenten Joop van Doorn en Ad Kwakernaat en in een onderonsje.
 • Bij trekzakspelers wordt vaak gedacht, aan gemoedelijke dikbuiken. Dat laatste hoeft zeker niet altijd zo te zijn. Hier harmonicadocenten Joop van Doorn en Ad Kwakernaat en in een onderonsje.


Een anachromisme eigenlijk, deze combinatie van draailier en de trekharmonika, die pas in zwang kwam, toen de draailier al in onbruik was geraakt. Toch klinkt het uitstekend. Het betreft het duo ‘ Ernst & Joop’, oftewel Ernst Ponten en Joop van Doorn, welke laatste diverse harmonicabundels heeft uitgegeven.
 • Een anachromisme eigenlijk, deze combinatie van draailier en de trekharmonika, die pas in zwang kwam, toen de draailier al in onbruik was geraakt. Toch klinkt het uitstekend. Het betreft het duo ‘ Ernst & Joop’, oftewel Ernst Ponten en Joop van Doorn, welke laatste diverse harmonicabundels heeft uitgegeven.


Listig bij de deur van zaal twee staat de tafel van het Diatonisch Nieuwsblad. Goed voor vijftig nieuwe abonnees. Gert-Jan is nog steeds apetrots op zijn ambachtelijk gebouwde Australische tweerijer.
 • Listig bij de deur van zaal twee staat de tafel van het Diatonisch Nieuwsblad. Goed voor vijftig nieuwe abonnees. Gert-Jan is nog steeds apetrots op zijn ambachtelijk gebouwde Australische tweerijer.
Foto: Bart Nooy

Berend en Tjitske Kok zijn helemaal vanuit Groningen gekomen met hun harmonicaassortiment. Vooral ’hun’ Serenellini maakt op dit moment furore. Ook ...
 • Berend en Tjitske Kok zijn helemaal vanuit Groningen gekomen met hun harmonicaassortiment. Vooral 'hun' Serenellini maakt op dit moment furore. Ook ...


... Mark Söhngen heeft zo’n letterlijk schitterend exemplaar aangeschaft. Hij schudt zeer uiteenlopende genres uit zijn nieuwe instrument. Van blues tot rock ’n roll tot ‘Yesterday’.
 • ... Mark Söhngen heeft zo’n letterlijk schitterend exemplaar aangeschaft. Hij schudt zeer uiteenlopende genres uit zijn nieuwe instrument. Van blues tot rock 'n roll tot ‘Yesterday’.


Een harmonicaspeler, die behalve trekzak- ook nog eens computerverslaafd is, staart beteuterd naar zijn beeldschermpje. De directe verbinding met de Harmonicahoek wilde maar niet tot stand komen. Mark Söhngen op de achtergrond heeft duidelijk meer succes.
 • Een harmonicaspeler, die behalve trekzak- ook nog eens computerverslaafd is, staart beteuterd naar zijn beeldschermpje. De directe verbinding met de Harmonicahoek wilde maar niet tot stand komen. Mark Söhngen op de achtergrond heeft duidelijk meer succes.
Foto: Ronald Moerman

Jong geleerd, oud gedaan! Balgcrack Mark Söhngen met nageslacht.
 • Jong geleerd, oud gedaan! Balgcrack Mark Söhngen met nageslacht.


Willem Schot dwingt met zijn technische hoogstandje alom bewondering af. ‘Een zeer prachtige harmonicaspeler’, aldus een schoolhoofd uit Monster, die onlangs zijn eerste trekzak – een Mengascini – heeft aangeschaft.
 • Willem Schot dwingt met zijn technische hoogstandje alom bewondering af. ‘Een zeer prachtige harmonicaspeler’, aldus een schoolhoofd uit Monster, die onlangs zijn eerste trekzak – een Mengascini – heeft aangeschaft.
Foto: Ronald Moerman

In de grote zaal verdringt het publiek zich om het podium. Iedereen kon daar tal van bekenden ontmoeten.
 • In de grote zaal verdringt het publiek zich om het podium. Iedereen kon daar tal van bekenden ontmoeten.


Martin Krijgsman – een autodidact – mag als eerste de stemming er in brengen. Traditioneel genre, waarbij de Valse til Christine van Carl-Erik Lundgaard ook niet ontbreekt.
 • Martin Krijgsman – een autodidact – mag als eerste de stemming er in brengen. Traditioneel genre, waarbij de Valse til Christine van Carl-Erik Lundgaard ook niet ontbreekt.


Het podium biedt veel variatie. Annie en Marie beoefenen het Steyerische genre.
 • Het podium biedt veel variatie. Annie en Marie beoefenen het Steyerische genre.


Het optreden van Anneke Venema en Pietsje Boonstra
 • Het optreden van Anneke Venema en Pietsje Boonstra


Frans Tromp presententeert zijn nieuwe cd. Let op de karakteristieke speelhouding.
 • Frans Tromp presententeert zijn nieuwe cd. Let op de karakteristieke speelhouding.


Frans Tromp met rechts van hem Mik Lammers op de elektrische piano. De linker persoon is geen artiest, maar de standhouder van De Harmonicahoek, die tevergeefs tracht ‘online’ te komen.
 • Frans Tromp met rechts van hem Mik Lammers op de elektrische piano. De linker persoon is geen artiest, maar de standhouder van De Harmonicahoek, die tevergeefs tracht ‘online’ te komen.
Foto: Bart Nooy

Frans Tromp in een duo met zijn zoon Maarten op de basgitaar.
 • Frans Tromp in een duo met zijn zoon Maarten op de basgitaar.


De nieuwe generatie kan zich uitleven op de minitrekzakjes van chinese makelij.
 • De nieuwe generatie kan zich uitleven op de minitrekzakjes van chinese makelij.
Foto: Bart Nooy

Bouwer Frans van der Aa uit Heeze demonstreert de soepelheid van de balg van zijn creaties.
 • Bouwer Frans van der Aa uit Heeze demonstreert de soepelheid van de balg van zijn creaties.
Foto: Andrys Stienstra

Dansen en spelen kan! Irina Sarolea en Floor Dankers in actie aan het einde van de dag.
 • Dansen en spelen kan! Irina Sarolea en Floor Dankers in actie aan het einde van de dag.Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief> 2001       > Harmonicainfobeurs         > Fotoserie Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)