In de Waterweek

10e Trekzakfestival van Enkhuizen

Een duister trio in de Westerstraat in Enkhuizen met uit een een aanpalende winkel geleende hoeden. Sommigen menen in de linker persoon een zekere Age te herkennen.
Foto: Eduard Bekker
Een duister trio in de Westerstraat in Enkhuizen met uit een een aanpalende winkel geleende hoeden. Sommigen menen in de linker persoon een zekere Age te herkennen.
Foto: Eduard Bekker

Het was in 2006 dat Enkhuizen 650 jaar stadsrechten vierde. Enkele enthousiastelingen rond de trekzak besloten ook een Trekzakfestival op te zetten. En dat met zoveel plezier en succes dat dit jaar al weer het 10e festival achter de rug is.

zondag 26 juli 2015
door Eduard Bekker

Enkhuizen, heeft een oude binnenstad, meerdere havens, en daarom een ambiance vol sfeer en romantiek. De welhaast professionele speler, maar ook de beginneling was daar op zondag 26 juli 2015 van harte welkom. Niet alleen met de trekzak, maar ook met sfeerversterkende begeleidingsinstrumenten.

‘Oubollig’

Ooit vond deze jaarlijkse dag plaats in het Zuiderzeemuseum, maar dat kreeg een directeur toegecatapulteerd die alles in het museum wat met geschiedenis te maken had maar oubollig vond en alle vissershuisjes het liefste met de grond gelijk had willen maken. Dat ging niet zo makkelijk. De trekzakspelers eruit werken was simpeler.
Maar de revanche is geweldig: sinds die tijd heeft het gebeuren zich verplaatst naar de hele binnenstad.

Een krantenknipsel uit weekkrant ‘De Drom’.
Een krantenknipsel uit weekkrant ‘De Drom’.

We kunnen het verslag, gezien de sfeer weinig afwijkt van de succesvolle voorgaande jaren het beste onderbrengen in deze hoofdpunten:

yt_pijlFraaie, uitgebreide impressie van de echtgenoot van Theodora, de zingende balgeniste.(Video: Cees van den Wildenberg)
yt_pijlJong geleerd, oud gedaan. Kleinzoon van Margriet Schellevis aan de balg. Er is nog hoop!(Video: Margriet Schellevis)
yt_pijlBIj de Dromedaris, waarvan de onderdoorgang tegenwoordig is afgesloten (hûh?). Miz Kerzu, een Bretonse compositie.(Video: Dick Steenbergen / De Dansende Balg)
yt_pijlDrie kompanen in de Westerstraat, waar ze van een aanpalende winkel drie hoeden hebben gebietst.(Video: Eduard Bekker)
yt_pijlFotocompilatie van Gerard Gerritsen.(Muziek: Wals van Terschelling van Piet de Jong)
yt_pijlGerard Gerritsen (Spelen met de Trekharmonica) en Dick Steenbergen (De Dansende Balg) in duet met ‘Valzer del Mandriano’.
yt_pijlMet Dick Steenbergen samen speel ik ‘La Adelita’ in een nogal tochtige voortuin van de Dromedaris in Enkhuizen.(Met dank aan Lia Steenbergen voor de registratie en Gerard Gerritsen voor de bladmuziek).
yt_pijlUitgebreide impressie met overigens ook een fors chromatisch aandeel.(Video: Dick Ham)

Een willekeurige greep uit het fotomateriaal dat via Facebook tot mij is gekomen:

Klik op een foto voor een vergroting.
Vervolgens kun je bladeren met ’t scrollwieltje, de pijltjestoetsen, of (ook met een tablet) door links en rechtboven in de foto te klikken.

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Nieuws       > Nieuws uit 2015         > Trekzakfestival Enkhuizen
TEEU Facebook Word lid
van de groep
‘Trekharmonica’
Actuele mededeling van een
onzer sponsors op Facebook: De Accordeonspecialist.
Geplaatst door Facebook


Teller