verder terug begin

Louise Marius

Balfolk

Mazurka, Scottish, Jig, Tovercirkel, Wals, Bourree, Hanterdro, Andro. Hele fijne Franse dansen, die veel door trekzakkers gespeeld worden. Louise richt zich in deze workshop vooral op mensen met weinig danservaring, maar ze stopt er genoeg details en leuke oefeningen die ook voor meer gevorderde dansers interessant zijn.

[14] Louise Marius • Dansen
ook voor mensen met weinig danservaring

Daardoor zullen ook dansers die al wat langer meedansen maar weinig dansles hebben gevolgd er genoeg interessants oppikken. En aan het einde van de workshop zwieren jullie allemaal over de vloer!

Sinds 2007 geeft Louise Balfolkles, bezocht ze vele festivals in binnen- en buitenland, volgde ze workshops bij internationale docenten. En omdat trekzak haar lievelingsinstrument is, heeft ze op een blauwe maandag zelfs ook nog een paar keer aan TEEU deelgenomen, met een trekzak. Dansen en anderen leren dansen gaat haar veel beter af dan zelf spelen, dus is de trekzak in de wilgen terecht gekomen. Maar dansen op trekzakmuziek doet ze nog steeds heel graag.
 

In haar lessen heeft Louise heel veel aandacht voor de basis van verschillende veel voorkomende dansen, zodat na een tijdje oefenen de pasjes minder belangrijk worden. Dan kan de focus verlegd worden naar het samen dansen, met je danspartner en met de muziek. Het fijne van balfolk is dat de basis vrij simpel is, en dat daar redelijk snel ruimte is voor spelen, plezier maken. Uiteraard helpt danstechniek daar ook bij, dus dat is ook een belangrijk onderdeel van deze workshops.

Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Harmonicahoek     > Trek er es Uut       > Nieuwsarchief         > TEEU 2019           > Basisinfo             > De workshops               > [14] • Louise Marius
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative