verder terug begin

Remco Sietsema

Ritmische meerstemmigheid

In deze workshop ging het los met de nuances van de ritmische meerstemmigheid. Het spelen in een groep vergt namelijk een andere benadering, dan wanneer je alleen speelt.

[11] Remco Sietsema
CF • niveau 2
De groep is erg enthousiast over de workshop. Dat is wel duidelijk.
  • De groep is erg enthousiast over de workshop. Dat is wel duidelijk.
Foto: Rob Verweij

Het ontwikkelen van dynamiek, balgbeheersing en ritmische accenten, maar ook hoe je vervolgens van deze technische elementen een muzikaal geheel maakt, zijn bijvoorbeeld heel belangrijk. Ook is aandacht besteed aan coördinatietechniek tussen rechter- en linkerhand.
Aan de hand van nieuwe, simpele liedjes heeft Remco o.a. deze eigenschappen behandeld en leerde zijn groepsgenoten te luisteren naar de ander.
De workshop was laagdrempelig, maar enige ervaring bleek wel vereist.

Remco Sietsema

Remco Sietsema vertegenwoordigt een nieuwe generatie trekharmonicaspelers.
Eerder speelde hij in de formaties The Tunes en Merals Harem. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen band en speelt hij zelfgeschreven composities, waarin hij vele stijlen combineert: van wereldmuziek tot funk en van jazz tot reggae.
In 2014 en 2015 speelde Remco de rol van Songman in de musicalproductie War Horse (Stage Entertainment). Deze rol werd toevalligerwijs in Engeland eerder al door trekharmonikaspeler Tim van Eyken -vroeger een grote inspiratie voor Remco- gespeeld.
Remco is een uitstekend docent, met ca. 15 jaar ervaring in lesgeven. Hij werkt met groepen die uit verschillende niveaus bestaan; iedereen komt aan bod.
Hij schrijft zijn oefenmateriaal zelf in de vorm van frisse, nieuwe liedjes. Zo kan hij de les sturen en inspelen op de behoeftes van de leerling(en).


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Trek er es Uut       > Archief         > TEEU 2017           > De Workshops             > [11] • Remco Sietsema

Google Analytics Alternative